10 πράγματα για τα οποία αρνούμαι να ξοδέψω λεφτά

Ο καθένας έχει τις αδυναμίες του, όταν αποφασίζει να ξοδέψει τα λεφτά του. Ο ένας αγοράζει 5 περιοδικά την εβδομάδα, άλλος δε μπορεί να αντισταθεί σε γευστικά smoothies και άλλος καπνίζει 4 πακέτα τσιγάρα τη μέρα.

Δικαιολογημένα όλα –ως ένα βαθμό. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα για τα οποία θα έπρεπε όλοι να αρνούμαστε να δώσουμε λεφτά. Παρακάτω, παρουσιάζονται μόνο 10 από αυτά.

Χρεώσεις στα ATM 

Η ανάληψη από ATM διαφορετικής τράπεζας από την κάρτα μπορεί να χρεωθεί επιπλέον μέχρι και με 2.20 ευρώ. Είναι, κυριολεκτικά, πεταμένα λεφτά.

Καθυστέρηση πληρωμών

Όπως ακριβώς και οι χρεώσεις στα ATM, η καθυστέρηση (και άρα το πρόστιμο) μιας πληρωμής είναι ένα αδικαιολόγητο έξοδο. Η αποφυγή του είναι πανεύκολη, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αυτοματοποιήσεις τις πληρωμές σου μέσω διαδικτύου.

Ταξί

Με τη δημόσια συγκοινωνία, ένα ποδήλατο και φυσικά τα… ποδαράκια μας, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις ταξί. Ένας πολύ εύκολος τρόπος να μην πέσεις στην «παγίδα» της ευκολίας του ταξί, είναι να μην κατεβάσεις τις εφαρμογές από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των ταξί, όπως η Beat και η Uber.

Delivery applications

Εφαρμογές όπως το e-food σου προσφέρουν τη δυνατότητα να παραγγείλεις το φαγητό σου με το πάτημα ενός κουμπιού. Οπότε, όπως ακριβώς και με τις υπηρεσίες ταξί, μην μπεις καν στον πειρασμό να τις κατεβάσεις.

Ο καθημερινός καφές

Μπορεί να έχεις αδυναμία στο latte macchiato και να επιδίδεσαι στο αγαπημένο σου «χόμπι» σε στιγμές αδυναμίας μετά τη δουλειά, κάποιες φορές την εβδομάδα. Σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτή η συνήθεια σου κοστίζει περίπου 15 ευρώ την εβδομάδα. Είναι εξωφρενικό, όπως και ο καθημερινός, απλός -για να ανοίξει το μάτι- καφές που συνηθίζουμε να παίρνουμε κάθε πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά.

Καλωδιακή τηλεόραση

Ένα από τα πολλά καλά που έχει φέρει στη ζωή μας το διαδίκτυο είναι και οι αμέτρητες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που μπορούμε να βλέπουμε πριν καν κυκλοφορήσουν στην τηλεόραση και το σινεμά. Γιατί, λοιπόν, να πληρώνεις καλωδιακή;

Η υπερβολή του σουπερμάρκετ

Το κόλπο για να αγοράζεις από το σουπερμάρκετ μόνο όσα χρειάζεσαι και όχι ό,τι βρεις μπροστά σου είναι να φτιάχνεις μια λίστα με τις εβδομαδιαίες σου ανάγκες και να παραμένεις πιστός σε αυτήν. Είναι, σίγουρα, καλύτερα να πάρεις λιγότερα τρόφιμα από αυτά που χρειάζεσαι και να πας μια δεύτερη φορά στο σουπερμάρκετ από το να πάρεις εξαρχής πράγματα που ίσως να μη χρησιμοποιήσεις άμεσα.

Ρούχα κακής ποιότητας

Πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν φθηνά και κακής ποιότητας ρούχα για να εξοικονομήσουν χρήματα τη δεδομένη στιγμή. Τελικά, αποδεικνύεται ότι το να ξοδεύεις παραπάνω χρήματα για καλής ποιότητας αντικείμενα είναι πολύ πιο οικονομικό. Κρατάνε περισσότερο και ταιριάζουν καλύτερα στο σώμα μας. Επίσης, όταν πρόκειται να αγοράσεις κάτι ακριβό, σίγουρα το σκέφτεσαι και μια δεύτερη φορά, αν όντως το χρειάζεσαι. Επομένως, η επιλογή είναι ασφαλής και σίγουρη.

Περιττές χρεώσεις τηλεπικοινωνίας

Με το With να υπάρχει στο σπίτι, στη δουλειά και σχεδόν σε κάθε καφέ ή εστιατόριο, πρακτικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύουμε χρήματα σε πακέτα ίντερνετ ή ομιλίας για το κινητό. Υπάρχει, βέβαια, ο κίνδυνος να… ξεμείνουμε και τελικά να χρεωθούμε παραπάνω, η τακτική παρακολούθηση του λογαριασμού μας όμως μπορεί να μας γλιτώσει και από αυτό το έξοδο.

Υπερβολικά μεγάλο σπίτι Excess living space

Σήμερα που οι περισσότεροι από εμάς λείπουμε από το σπίτι σχεδόν όλη μέρα, είναι περιττό να νοικιάζεις ένα σπίτι με όλες τις ανέσεις. Βρες ένα συγκάτοικο, μοιραστείτε τα έξοδα και ζήσε σαν κάθε άνθρωπος της εποχής σου: με λίγα και καλά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει