5 θαυματουργά tips για να μην σπαταλάς χρήματα στα ρούχα

Ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν να μην φάνε την τελευταία εβδομάδα του μήνα -τότε τελειώνουν τα χρήματα-, παρά να αφήσουν εκείνο το τέλειο φόρεμα που μόλις το αντίκρυσαν στην βιτρίνα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και το αγόρασαν ξοδεύοντας και τα τελευταία. Σε νιώθουμε απόλυτα.

Επειδή όμως έτσι δεν γίνεται δουλειά και ούτε είναι σοφό να μένεις τόσο εύκολα χωρίς χρήματα πριν τελειώσει ο μήνας, μάθε πως μπορείς να κάνεις οικονομία στα ρούχα και να μην σπαταλάς κάθε φορά μια μικρή περιουσία.

Σημειώνεις;

1. Οργάνωσε ανταλλαγή στα ρούχα με τις φίλες σου

Είναι η πιο safe και έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις μαζί με τις φίλες σου. Έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα, έχεις δανειστεί από εκείνες τσάντες, μπλούζες, παπούτσια κτλ, οπότε μια καλή λύση είναι να διοργανώσετε σε κάποιο σπίτι ένα μικρό παρτάκι, ανταλλάσσοντας ρούχα.

2. Στείλε τα παλιά στην μοδίστρα

Αντί να πετάξεις αμέσως το παντελόνι που σκίστηκε, ή την μπλούζα που άνοιξε, μπορείς να κάνεις κάτι πολύ καλύτερο και οικονομικό. Να πας στην μοδίστρα της γειτονιάς σου, η οποία θα στα επιδιορθώσει χωρίς να φαίνεται απολύτως τίποτα. Θα εκπλαγείς με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της δουλειάς της.

3. Μακριά από ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα

Μπορεί το φόρεμα που αγόρασες να το λατρεύεις όσο τίποτα, να έχεις δώσει και ένα μεγάλο ποσό για να το αποκτήσεις, αλλά σκέψου πόσα δίνεις κάθε φορά στο καθαριστήριο όταν το φοράς. Δίνεις χρήματα χωρίς λόγο.

4. Δώσε βάση στις προσφορές

Τα καταστήματα πολλές φορές μέσα στον χρόνο προγραμματίζουν προσφορές, ξεχωριστά από τις ημέρες των εκπτώσεων, Γι’αυτό καλό είναι να ενημερώνεσαι, ώστε να αποκτήσεις έτσι ρούχα και αξεσουάρ σε πολύ καλύτερες τιμές.

5. Φτιάξε «πρόγραμμα» την περίοδο των εκπτώσεων

Τις περιμένεις με ανυπομονησία κάθε φορά, γι’αυτό χωρίς να το καταλαβαίνεις σαρώνεις τα μαγαζιά και την τσέπη σου. Την περίοδο των εκπτώσεων, προσπάθησε να αγοράζεις ρούχα και αντικείμενα που χρειάζεσαι και όχι κάτι που απλά θα το βρεις σε καλή τιμή και ενδεχομένως να μην το φορέσεις και ποτέ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει