5 τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα μετακίνησης

Όταν ζεις στην Ελλάδα του 2017, όπου όλοι ψάχνουν τρόπο να μειώσουν τα έξοδά του, πρέπει να σκέφτεσαι τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα από κάθε σου δραστηριότητα. Και οι μετακινήσεις είναι ένα από τα πολλά στα οποία ξοδεύουμε κάθε μέρα λεφτά. Γιατί, λοιπόν, να μην το σκεφτείς καλύτερα;

Ο καλύτερος, πιο οικονομικός, αλλά και πιο καλός για τη φυσική σου κατάσταση τρόπος για να πραγματοποιείς τις καθημερινές σου μετακινήσεις, είναι φυσικά το περπάτημα. Αν, πάντως, η δουλειά σου είναι αρκετά μακριά από την περιοχή που μένεις, υπάρχουν και κάποια άλλοι τρόποι για να γλιτώσεις τα έξοδα μετακίνησης.

  1. Χρησιμοποίησε το ποδήλατο που έχεις ξεχασμένο στην αποθήκη

Αν μένεις μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη δουλειά σου, μία πολύ καλή ιδέα για να πηγαίνεις και να επιστρέφεις από αυτήν είναι το ποδήλατο. Πρόκειται για μια συνήθεια που έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, προσφέροντας γυμναστική και οικονομική μετακίνηση σε όσους την προτιμούν. Αν δεν έχεις ποδήλατο, η αγορά του σίγουρα θα κάνει απόσβεση των χρημάτων πολύ συντομότερα από όσο νομίζεις.

  1. Χρησιμοποίησε τις δημόσιες συγκοινωνίες

Αν είσαι από εκείνους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για να πάνε στη δουλειά, αλλά οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να σε εξυπηρετήσουν, δώσε σημασία σε αυτή την προοπτική, ξεκινώντας αυτή τη συνήθεια τουλάχιστον για κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα. Μπορεί να μην εξοικονομήσεις χρόνο, σίγουρα όμως θα εξοικονομήσεις χρήματα. Σταδιακά, ίσως να σταματήσεις εντελώς να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για αυτές σου τις μετακινήσεις.

  1. Πήγαινε στη δουλειά μαζί με τους συναδέλφους σου

Αν το ποδήλατο ή οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι… άγνωστες λέξεις για σένα, μάζεψε μια ομάδα συναδέλφων που μένετε σε κοντινές περιοχές και πηγαίντε όλοι μαζί στη δουλειά. Θα μοιράζεστε τα έξοδα της βενζίνης, άρα θα εξοικονομείς χρήματα.

  1. Χρησιμοποίησε τις δωροκάρτες όταν βάζεις βενζίνη

Σχεδόν όλες οι εταιρείες καυσίμων χρησιμοποιούν δωροκάρτες με bonus πόντους για κάθε ανεφοδιασμό. Μην τις αγνοείς, μην τις αφήνεις στο σπίτι, μην ξεχνάς να τις χρησιμοποιείς. Μπορούν να σου εξοικονομήσουν μέχρι και 3% λιγότερα έξοδα στις τακτικές σου επισκέψεις στα πρατήρια ανεφοδιασμού καυσίμων.

  1. Δούλεψε από το σπίτι

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις τα έξοδα των μετακινήσεων είναι… να μην μετακινείσαι καθόλου. Αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό για όλους, όποιος όμως έχει την ευκαιρία να δουλεύει από το σπίτι έστω και μία φορά την εβδομάδα, εξοικονομεί χρήματα. Επίσης, αν έχεις ευέλικτο ωράριο, φρόντισε να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να πηγαίνεις και να φεύγεις από τη δουλειά νωρίτερα ή αργότερα από τις ώρες αιχμής. Θα φτάσεις πολύ πιο οικονομικά, πιο γρήγορα και με λιγότερα νεύρα στον προορισμό σου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει