7 tips για να βρίσκεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

7 tips για να βρίσκεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Δεν λένε ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος; Γι’αυτό, λοιπόν, μαζί σου 7 έξυπνα tips για να βρίσκεις πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ταξιδεύοντας έτσι συχνότερα!

Παραδέξου το, συμφωνείς απόλυτα με αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από τα ταξίδια, έτσι δεν είναι; Επειδή λοιπόν ανήκουμε και εμείς – όπως είναι φυσικό – σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, δεν γινόταν να μην μοιραστούμε μαζί σου όλα τα tips που έχουμε συγκεντρώνει όλα αυτά τα χρόνια για να βρίσκεις πάντα τις καλύτερες προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια!

1. Κλείσε τα εισιτήριά σου αρκετούς μήνες πριν από το ταξίδι σου

Δεν πρόκειται για κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό. Όσο πιο νωρίς ψάχνεις για εισιτήρια, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να να πετύχεις καλύτερες τιμές! Μην ξεχνάς όμως ότι οι τιμές των εισιτηρίων εξαρτώνται και από τη διαθεσιμότητα.

2. Συνδύασε αεροπορικές εταιρείες

Σε πολλές περιπτώσεις, συμφέρει να κλείσεις εισιτήρια για τον προορισμό σου με την εταιρεία x ενώ για την επιστροφή σου με την εταιρεία y. Σου έχει τύχει σίγουρα να ψάχνεις για εισιτήρια και να βλέπεις μια καθόλου ασήμαντη διαφορά ανάμεσα στο εισιτήριο της μετάβασης και στο εισιτήριο της επιστροφής. Άρα ποια είναι η λύση; Mix & match!

3. Γίνε ευέλικτος/η

Αντί κατά την αναζήτησή σου να τικάρεις τις Επιλεγμένες Ημ/νίες επίλεξε τις +/-3 Ημέρες. Εντάξει, δεν είναι ότι ήθελες να ταξιδέψεις τον Μάϊο και σου είπαμε να κοιτάξεις εισιτήρια για τον Δεκέμβριο. Όμως μια μικρή ευελιξία μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις μια πραγματικά καλή ευκαρία! Κρίμα δεν είναι να τη χάσεις;

4. Επίλεξε πτήση με στάσεις

Ξέρουμε τι θα πεις… Θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι να ξεκουραστείς σαν άνθρωπος και όχι να σε «φάει» η ταλαιπωρία. Ωστόσο, μια πτήση με στάσεις μπορεί να αποδειχτεί μια καταπληκτική ευκαιρία για να δεις μια επιπλέον πόλη, εάν υπάρχει φυσικά το χρονικό περιθώριο. Σίγουρα πάντως, οι πτήσεις με μία έως δύο στάσεις είναι πολύ πιο φθηνές από τις απευθείας.

5. Δοκίμασε διαφορετικά αεροδρόμια στην ίδια πόλη 

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Λονδίνο που είναι και ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Heathrow είναι σχεδόν πάντα πιο ακριβές από ότι οι πτήσεις για το Gatwick ή το Stansted, παρ’ ότι και τα τρία αεροδρόμια βρίσκονται στο Λονδίνο. Γιατί συμβαίνει τότε αυτό; Γιατί το Heathrow βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης σε σχέση με τα άλλα δυο αεροδρόμια. Οπότε τι θα έλεγες να «θυσιάσεις» 1-2 ώρες από τον χρόνο παραμονής σου στον προορισμό που έχεις επιλέξει εάν είναι να κλείσεις πιο φθηνά εισιτήρια;

6. Μπες σε Πρόγραμμα Τακτικών Επιβατών (Frequent Flyers Program) 

Είτε ταξιδεύεις συχνά είτε όχι το να είσαι μέλος ενός Προγράμματος Τακτικών Επιβατών μόνο προνόμια μπορεί να σου παρέχει. Πως δουλεύει αυτό; Πολύ απλά. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Star Alliance, μέλη της οποίας είναι 28 αεροπορικές εταιρείες. Εάν ταξιδεύεις με οποιαδήποτε από αυτές τις 28 εταιρείες συγκεντρώνεις μίλια τα οποία μπορείς να εξαργυρώσεις – λαμβάνοντας έκπτωση – στις επόμενες αγορές εισιτηρίων σου.

7. Κάνε εγγραφή στα newsletters

Ξέρεις πόσες προσφορές στέλνουν κάθε μήνα τα ταξιδιωτικά sites και τα sites κράτησης εισιτηρίων στους εγγεγραμμένους χρήστες τους; Πολλές αλλά όχι τόσες ώστε να σε εκνευρίσουν και να θες να κάνεις unsubscribe. Παν μέτρον άριστον! Με άλλα λόγια, χάνεις πολύτιμες ευκαιρίες να ταξιδεύεις φθηνά! Ορίστε, το είπαμε…

 

Πηγή: airtickets.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει