8 τρόποι μείωσης εξόδων στο… μπάνιο!

8 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα στο μπάνιο!

Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ένας μαραθώνιος, όχι σπριντ. Είναι κάτι για το οποίο προσπαθείς όλη μέρα, κάθε μέρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για μερικά ευρώ, η αποταμίευση αυξάνεται και πάντα χρησιμεύει. Γι’αυτό και ο κάθε τομέας της καθημερινότητας που μπορείς να γλιτώσεις λεφτά, έχει σημασία. Το μπάνιο είναι ένας από αυτούς, και, μάλιστα, αρκετά… σπάταλος! Δες λοιπόν 8 τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα και εκεί! 

1. Αγόρασε «τηλέφωνα» ντους που εξοικονομούν νερό και ειδικά φίλτρα εξοικονόμησης για τις βρύσες. Η λειτουργία τους βασίζεται σε μία απλή αρχή: μέσα από ειδικά ανοίγματα, το νερό αναμειγνύεται με αέρα ώστε να αυξηθεί η ταχύτητά του και να δίνει την αίσθηση ότι ρέει στην ίδια ποσότητα, όπως και από ένα κανονικό ντους, παρ’ όλο που μειώνεται η κατανάλωση κατά 40% τουλάχιστον. Οι τιμές ξεκινάνε από 9.50€.

2. Βάλε πλυντήριο σε χαμηλή θερμοκρασία (30 βαθμούς C για το καθημερινό πλύσιμο των ρούχων) και σε πρόγραμμα που σου επιτρέπει να αναμίξεις πολλά χρώματα, ώστε να το χρησιμοποιείς λιγότερο. Μόνο σε περιπτώσεις δύσκολων λεκέδων χρησιμοποίησε θερμοκρασίες από 40 μέχρι 60 βαθμούς.

3. Επένδυσε περί τα 50 ευρώ σε ένα νέο καζανάκι που σου επιτρέπει με ειδικό κουμπί να επιλέξεις αν θα το «τραβήξετε» μισό ή ολόκληρο.

4. Προτίμησε το σαπούνι από το αφρόλουτρο. Διαρκεί περισσότερο, είναι ασύγκριτα φθηνότερο και –με τις προσμίξεις ενυδατικής κρέμας στα «τελευταίας γενιάς» σαπούνια– δεν υπάρχει καμία διαφορά για το δέρμα.

5. Χρησιμοποίησε το νερό που τρέχει όταν πλένεις τα χέρια ή τα δόντια σου, μαζεύοντάς το π.χ. σε μία λεκάνη, για να το ρίξεις στην τουαλέτα.

6. Μην πετάς την τελευταία φλοίδα του σαπουνιού που έχει λιώσει: ένωσέ την με το καινούριο, για να κρατήσει περισσότερο.

7. Κόψε τα σωληνάρια που περιέχουν, για παράδειγμα, υγρό make up, οδοντόπαστα, κρέμα μαλλιών κλπ με ψαλίδι στη μέση. Θα εκπλαγείς από το πόσο περιεχόμενο πετάς κάθε φορά, νομίζοντας ότι η συσκευασία έχει αδειάσει.

8. Μην σπαταλάς το νερό της βρύσης, μέχρι να πετύχεις τη θερμοκρασία για να κάνεις ντους. Μάζεψέ το σε μια λεκάνη και χρησιμοποίησέ το αργότερα για πότισμα ή στην τουαλέτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει