Αναλογική χρέωση στα διόδια από το 2018


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/webroot/savingmoney/ROOT/wp-content/themes/publisher/includes/func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/webroot/savingmoney/ROOT/wp-content/themes/publisher/includes/func-review-rating.php on line 213

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για ένα ενιαίο και αναλογικό σύστημα χρέωσης στα διόδια.

Μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι όταν τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα (αναμένεται να είναι έτοιμο το δεύτερο μισό του 2018) ο οδηγός θα πληρώνει ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύει στον αυτοκινητόδρομο. Δηλαδή την απόσταση από τον κόμβο εισόδου έως τον κόμβο εξόδου. Όταν εφαρμοστεί αναμένεται να μειωθεί το κόστος για τους οδηγούς, καθώς σήμερα στην τιμή υπολογίζεται όλη η απόσταση από τον έναν σταθμό διοδίων έως τον επόμενο.

Επίσης, από το τέλος του χρόνου δεν θα υπάρχουν ταμεία στα διόδια, αλλά η πληρωμή τους θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης όλα τα ταμεία θα καταργηθούν εκτός από αυτά για την έκδοση των ειδικών μηχανημάτων, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να τα πληρώνουν ακόμα και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αφού στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργήσει μια ειδική εφαρμογή.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα διοδίων, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου συστήματος μέσα στο 2018 πρώτα στην Εγνατία Οδό και κατόπιν στα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα.

Ειδικά μηχανήματα θα καταγράφουν την είσοδο και την έξοδο στην Εγνατία, μέσω του ειδικού μετρητή που υπάρχει και σήμερα ή μέσω του κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα θα υπάρξει μέριμνα και για τις μικρές αποστάσεις που γίνονται κυρίως από κατοίκους των περιοχών, όπου βρίσκονται οι σταθμοί, για τους οποίους θα ισχύσουν ειδικές εκπτώσεις, ενώ θα υπάρξει και αναλογική χρέωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει