Δες πώς θα κάνεις τις χριστουγεννιάτικες διακοπές πιο οικονομικές

Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή για να κάνει κανείς ταξίδια. Όλες οι πόλεις είναι στολισμένες και η γιορτινή ατμόσφαιρα κυριαρχεί παντού! 

Όμως για να γίνει ακόμη πιο ευχάριστο το ταξίδι μας μπορούμε να ακολουθούμε κάποια tips.

Tickets please!

Η αρχή είναι το ήμισυ του πάντως οπότε για να ξεκινήσει καλά το ταξίδι πρέπει να έχουμε κλείσει την καλύτερη δυνατή προσφορά για τα εισιτήρια. Φροντίζουμε να κλείσουμε 6 ή 8 εβδομάδες νωρίτερα και κατά προτίμηση Τρίτη ή Τετάρτη, ενώ έχει αποδειχθεί ότι οι καλύτερες προσφορές βγαίνουν ακριβώς 54 μέρες πριν την ημέρα αναχώρησης που επιθυμούμε. Ακόμη η πιο οικονομική μέρα αναχώρησης είναι η Πέμπτη και επιστροφής η Δευτέρα.

Που θα πάει αυτή η βαλίτσα;

Προσοχή μεγάλη με τις διαστάσεις και τα κιλά. Αν δεν έχεις βαλίτσα και σκέφτεσαι να αγοράσεις επίλεξε διπλή, πλαστική, σε έντονο χρώμα για να την ξεχωρίζεις, με εσωτερικό φερμουάρ στη φόδρα ώστε αν χρειαστεί να στην σκίσουν να ανοίξουν απλά το φερμουάρ.  Ακόμη αν αγοράσεις χειραποσκευή τσέκαρε πολύ καλά τα εκατοστά, και για ακόμη περισσότερο χώρο διάλεξε βαλίτσα που είναι περίπου 5εκ μεγαλύτερη από την προδιαγραφές αλλά σου δίνει την δυνατότητα να αφαιρέσεις τα ροδάκια. Αν η αεροπορική σου επιτρέπει μόνο χειραποσκευή να έχεις στο νου σου ότι δικαιούσαι και μια ακόμη τσάντα ώμου.

Pack like a pro!

Το παθαίνεις και εσύ να μην χωράνε τα ρούχα στην βαλίτσα και να κάθεσαι και να χοροπηδάς από πάνω μπας και κλείσει; Ε δεν θα το ξαναπάθεις! Ρολά, κάνε όλα τα ρούχα σου ρολά και αφού τα κάνεις βάλε τα και σε αεροστεγείς σακούλες. Ακόμη βάλε κάλτσες μέσα στα παπούτσια, αντικείμενα μέσα σε τσάντες και μετάφερε όλα τα υγρά με μικρά μπουκαλάκια των 100ml.

Check in

Φρόντισε να το κάνεις έγκαιρα για να μην σου επιβληθεί πρόστιμο. Αν το έχεις σε ηλεκτρονική μορφή συμβουλή μου να το έχεις και εκτυπωμένο κάπου μέσα στην τσάντα σου, δεν σου εγγυάται κανείς ότι δεν θα κλείσει το κινητό σου από μπαταριά, δεν θα σπάσει και ό,τι άλλο κακό (μακριά από εμάς).

Flight time

Για μια ευχάριστη πτήση 3 πράγματα είναι πολύ απαραίτητα. Νερό γιατί αφυδατωνόμαστε από την ξηρή ατμόσφαιρα του αεροσκάφους. Ζακέτα γιατί εκεί που κάθεσαι και νιώθεις μια χαρά, ξαφνικά αρχίζεις να τουρτουρίζεις. Και τέλος κατέβασε σίγουρα από πριν μια σειρά ή μια ταινία, δεν περνάει αλλιώς η ώρα και ο δυνατός θόρυβος του αεροπλάνου θα σου πάρει τα αφτιά αν δεν φοράς ακουστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει