Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη μέρα

Eπίκαιρο περιβαλλοντικό-χρηματοδοτικό φόρουμ, με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη μέρα»

Το συνέδριο, οργανώνεται εφέτος στη λογική συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας (round table discussion) με βάση επιλεγμένη επίκαιρη θεματολογία και τη συμμετοχή όπως πάντα των συναρμόδιων υπουργείων, του Δημόσιου Τομέα, της Περιφερειακής-Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Hilton, τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 (αίθουσα ΕΡΑΤΩ). Τα βασικά του θέματα έχουν ως εξής:

Eισαγωγική ενότητα: Η στροφή Ευρώπης και Ελλάδας στην κυκλική οικονομία

Πρώτο Round Table: Η επόμενη μέρα για τα εναλλακτικά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων

Δεύτερο Round Table: Η υλοποίηση των Περιφερειακών Σχεδιασμών (ΠΕΣΔΑ), οι πρώτες δημοπρατήσεις, η χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙT(13.40 – 15.00)

Τρίτο Round Table: Πώς θα προχωρήσουν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων

Οι συμμετέχοντες
Στην εισαγωγική ενότητα, θα συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Αργύρης Περουλάκης , Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο κ. Θεόδωρος Κάρδαρης πρόεδρος του Δικτύου ΦοΔΣΑ , ενώ στα round-tables του φόρουμ θα συμμετάσχει ο ΕΟΑΝ, εκπρόσωποι Δήμων και Περιφερειών, συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, επιμελητηρίων, της βιομηχανίας, επιχειρηματικών – ακαδημαϊκών φορέων κ.α.

Μια συστηματική προσπάθεια
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διοργάνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός επίκαιρου ενημερωτικού κύκλου που οργανώνει η επιχειρηματική-επενδυτική Πρωτοβουλία ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και η έκδοση A-Energy Investments σε ολόκληρη την Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς με στόχο τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των πολιτών αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας γύρω από τη διαχείριση των αποβλήτων.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται και πριν την έναρξη των εργασιών. Για διευκόλυνση ωστόσο της διοργάνωσης θα σας παρακαλούσαμε, εφόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε, να στείλετε απλώς ένα απαντητικό mail στη διεύθυνση [email protected] ή στο [email protected] με το όνομα και την ιδιότητά σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει