Έξι μυστικά για να καις λιγότερη βενζίνη

Την εποχή που η φοροκαταιγίδα μαίνεται στην χώρα απειλώντας όλους μας, είναι η σωστή στιγμή για να δώσουμε και μερικές απλές συμβουλές, οι οποίες θα γλυτώσουν εμάς από έξοδα και το περιβάλλον από πρόσθετη ρύπανση.

Οι έξι απλοί κανόνες που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει χωρίς να χάσει τίποτα από την εξυπηρέτηση που του προσφέρει το αυτοκίνητο που οδηγεί είναι οι εξής:

1. Κάνε σέρβις και ελέγχετε τη στάθμη λαδιού του αυτοκινήτου σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα σωστά συντηρημένα οχήματα λειτουργούν πιο αποδοτικά.

2. Ελέγχε τις πιέσεις ελαστικών μία φορά το μήνα. Ελαστικά με μικρότερη πίεση από την ενδεικνυόμενη μπορεί να αυξήσουν την κατανάλωση μέχρι 4%.

3. Μην μεταφέρεις περιττά βάρη στο χώρο αποσκευών η στην καμπίνα.

4. Αφαίρεσε τις άδειες σχάρες οροφής και κρατάτε τα παράθυρα κλειστά, ειδικά όταν οδηγείτε με υψηλές ταχύτητες (άνω των 90 χλμ/ώρα). Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση και κατ’ επέκταση περιορίζεται η κατανάλωση μέχρι 10%.

5. Οδήγησε ομαλά και προνοητικά παρατηρώντας τι γίνεται μπροστά και πίσω σας. Η απότομη επιτάχυνση και το ξαφνικό φρενάρισμα βλάπτουν την οικονομία.

6. Κατά την επιτάχυνση, επιλέξε την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη σχέση το ταχύτερο δυνατόν. Ιδανικά μετά τα 60 χλμ/ώρα θα πρέπει να έχεις επιλέξει την μεγαλύτερη σχέση που διαθέτει το κιβώτιο του αυτοκινήτου σου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει