Έκτακτη ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους

Έκτακτη ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας, για το 2018, με συνολικό ποσό ύψους 20.6 εκατ. ευρώ, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο δημαρχείο του δήμου Καλαμπάκας, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε «πως είναι κάτι που μέχρι να ολοκληρωθεί η κατηγοριοποίηση των δήμων που θα οδηγήσει σε νέα κριτήρια κατανομής των κεντρικών αυτοτελών πόρων, εμείς θα το κάνουμε».

«Θα δίνουμε μια ενίσχυση, ακριβώς για να στηρίξουμε αυτούς τους ορεινούς δήμους. Και προφανώς είναι πιο πολύ δυνατό το μήνυμα όταν αυτό δεν γίνεται μέσα από την Αθήνα, όταν γίνεται επί τόπου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοινώθηκε, «ενισχύει εκτάκτως τους Δήμους αυτών των κατηγοριών για δεύτερο διαδοχικό έτος, αντιλαμβανόμενο τις επιπρόσθετες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, συγκριτικά με δήμους άλλων κατηγοριών. Για αυτό και τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό».

Όπως επισημαίνεται, οι ενισχύσεις αυτές διατίθενται στους δικαιούχους δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα, ενώ θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

newmoney.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει