Φυσικό αέριο: 43% εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής ενημερώνει για τη χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου και την υψηλή εξοικονόμηση που φτάνει το 43% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Όπως μας ενημερώνει η ΕΠΑ Αττικής, με μόλις 5 λεπτά η κιλοβατώρα για τον μήνα Οκτώβριο και εξοικονόμηση που ξεπερνά το 43% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, η λύση του φυσικού αερίου αποτελεί μονόδρομο για τα νοικοκυριά της Αττικής φέτος το χειμώνα.

Επιπλέον, από την 1/1/2017 η τιμή αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00540 €/KWh). Ενδεικτικά, εφαρμόζοντας σήμερα τον μειωμένο φορολογικό συντελεστή στην τρέχουσα τιμή στο οικιακό τιμολόγιο της ΕΠΑ Αττικής θα προέκυπτε επιπλέον μείωση 10% της τιμής του φυσικού αερίου (από ~5 στα 4,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του κόστους μεταφοράς φυσικού αερίου στο οικιακό τιμολόγιο είναι πολύ μικρή και σε κάθε περίπτωση η όποια μεταβολή του θα υπερκαλυφθεί από την επικείμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει