Φυσικό αέριο & επιχειρήσεις: -40% κόστος σε θέρμανση, μαγείρεμα, ζεστό νερό

Γνωστό για την ευρύτατη χρήση του σε επαγγελματικούς χώρους και οργανισμούς λόγω της εξοικονόμησης κόστους και ενέργειας που επιτυγχάνει, το φυσικό αέριο αποτελεί το κατάλληλο καύσιμο και για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν καθημερινά με διευρυμένο ωράριο όπως είναι για παράδειγμα τα καφέ-εστιατόρια σε κεντρικές περιοχές της πόλης. 

 

Χαρακτηριστικό αυτών των επιχειρήσεων δεν αποτελεί μόνο το γεγονός ότι έχουν αυξημένες απαιτήσεις για θέρμανση, μαγείρεμα και κλιματισμό αλλά και ότι το κοινό τους χαρακτηρίζεται από μία συχνή εναλλαγή κάτι που προϋποθέτει αμεσότητα και ταχύτητα στις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση.

Rizzari Cafe: «Πάνω από 40% η εξοικονόμηση κόστους»
Στο κέντρο της πόλης, ένα καφέ-εστιατόριο με intellectual ατμόσφαιρα και «γκουρμέ» διάθεση υποδέχεται τακτικούς θαμώνες που το επισκέπτονται από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου για να απολαύσουν μόνοι τους τον καφέ ή το φαγητό τους στις αναπαυτικές πολυθρόνες διαβάζοντας ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη του καταστήματος ή παρέες όπου διοργανώνουν τα πάρτυ τους. Το άνετο περιβάλλον εγγυάται η άνεση του χώρου και η ιδανική θερμοκρασία που επιτυγχάνεται με την χρήση φυσικού αερίου.

Οι χώροι για καπνίζοντες δεν στερούνται τίποτα από την «θαλπωρή» που παρέχουν τα σώματα φυσικού αερίου στο εσωτερικό καθώς ειδικά σώματα θερμαίνουν όλες τις πιθανές γωνιές που μπορούν να υποδεχθούν τους πελάτες. Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του καταστήματος, η επιχείρηση χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για θέρμανση, μαγείρεμα και ζεστό νερό. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την χρήση φυσικού αερίου. Αρχικά χρησιμοποιούσαμε ηλεκτρικό ρεύμα αλλά το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σχέση με το φυσικό αέριο. Η εξοικονόμηση κόστους ξεπερνά το 40% ενώ το μαγείρεμα και όλες οι δραστηριότητες συντελούνται πολύ εύκολα και γρήγορα. Και φυσικά οι ανάγκες θέρμανσης καλύπτονται πιο αποτελεσματικά ενώ διατηρείται σε καλά επίπεδα η ποιότητα της ατμόσφαιρας».

Ευφάνταστα πιάτα, επιδόρπια και σνακς προετοιμάζονται με την χρήση φυσικού αερίου και παρέχουν άνεση στην κουζίνα και το προσωπικό προκειμένου να επιτελέσει γρήγορα τις εργασίες και να προσφέρει το ανώτατο δυνατόν γευστικό αποτέλεσμα.

La Strega: Το φυσικό αέριο επιτρέπει ταχύτητα στην εξυπηρέτηση και εξοικονόμηση εργατοωρών
 Το γνωστό στέκι της Γλυφάδας και της Νέας Σμύρνης υποδέχεται καθημερινά πελάτες οι οποίο απολαμβάνουν έναν τέλειο καπουτσίνο, ένα ολοκληρωμένο γεύμα ή μικρότερες μερίδες για να συνοδεύσουν το ποτό τους. Η κουζίνα προορίζεται για να καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις ενός καλά εκπαιδευμένου κοινού στις ιταλικές γεύσεις αλλά και οι πίτσες και τα πιάτα κρεατικών τα οποία είναι ιδιαίτερα απαιτούν αρκετή μαεστρία στο ψήσιμο.

Η σάλα και οι εξωτερικοί χώροι εξυπηρετούν όχι μόνο το κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά και επαγγελματικά γεύματα ενώ υπάρχει και υπηρεσία delivery, κάτι που αυξάνει τις απαιτήσεις για γρήγορη προετοιμασία των πιάτων και άμεση παράδοση. Το φυσικό αέριο και σε αυτή την περίπτωση κάνει το θαύμα του, παρέχοντας εξοικονόμηση χρόνου εφόσον επιτρέπει άμεση ρύθμιση των επιθυμητών θερμοκρασιών.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του καταστήματος στην Γλυφάδα, «δεδομένου ότι τα πιάτα του grill και τα ζυμαρικά έχουν μεγάλη ζήτηση, η χρήση του φυσικού αερίου επιτυγχάνει γρήγορο ψήσιμο και άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Μία πίτσα ψήνεται πολύ γρήγορα και γευστικά θυμίζει τις χωριάτικες πίτσες του ξυλόφουρνου. Το ίδιο και τα κρεατικά όπως είναι πχ τα μπιφτέκια στα burgers, τα οποία κρατούν όλα τα υγρά τους και γίνονται ζουμερά ή ψήνονται σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη (μια και το φυσικό αέριο επιτρέπει απόλυτη ακρίβεια στο μαγείρεμα). Εννοείται ότι η χρήση φυσικού αερίου είναι η πιο ασφαλής λύση καθώς σε πιθανή διαρροή κλείνει η βάνα».

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης
Οικονομία: Ο λογαριασμός είναι μειωμένος περίπου στο μισό σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα και αφορά  στη συγκεκριμένη κατανάλωση που έχει γίνει ακριβώς κατά το επιθυμητό χρονικό διάστημα χρήσης.

Ευχρηστία: Είτε πρόκειται να καλυφθούν ανάγκες σε ζεστό νερό, είτε να χρησιμοποιηθεί κουζίνα φυσικού αερίου το φυσικό αέριο επιτρέπει την άμεση χρήση και μας απαλλάσσει π.χ από την ανάγκη να περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή ζωή (οι κουζίνες φυσικού αερίου, για παράδειγμα, επιτυγχάνουν ακρίβεια στην θερμοκρασία και βελτιώνουν το μαγειρικό αποτέλεσμα).

Οικολογικό: Δεν είναι τυχαίο ότι το φυσικό αέριο έχει ονομαστεί «πράσινο» καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου και δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει