Η καλύτερη τεχνική αποταμίευσης έρχεται από την Ιαπωνία

Η καλύτερη τεχνική αποταμίευσης έρχεται από την Ιαπωνία

Μόλις μπήκε ο μισθός σου. Νιώθεις πιο πλούσιος από ποτέ! Το παρακάνεις και πριν καλά καλά πάει 15 του μήνα έχεις ξοδέψει τα 3/4 του μισθού σου! Απόγνωση!

Δεν είναι καθόλου δίκαιο αυτό! Σίγουρα υπάρχει τρόπος να χαλάς χρήματα για την ευχαρίστησή σου αλλά παράλληλα να διατηρείς τα οικονομικά σου οργανωμένα. Πώς; Με την καλύτερη τεχνική αποταμίευσης που έρχεται απ’ την Ιαπωνία.

Η ιαπωνική τεχνική που μετράει τουλάχιστον 100 χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεσαι! Εάν επιλέξεις να την εφαρμόσεις στα οικονομικά σου, θα δεις αμέσως αποτέλεσμα και θ’ αποταμιεύεις χρήματα χωρίς πολύ κόπο!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάθεσαι κάθε τέλος του μήνα και να γράφεις -ναι παραδοσιακά με χαρτί και στυλό- πόσα χρήματα ξόδεψες τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Στόχος είναι να έχεις μια μεγαλύτερη επίβλεψη σχετικά με το πού χάλασες τα περισσότερα χρήματα κάθε μήνα και να μπορείς να οικοδομήσεις μια συνολική μέθοδο εξοικονόμησης.

Η τεχνική σε διδάσκει επίσης να δίνεις προσοχή σε τέσσερα βασικά θέματα, τα οποία θα πρέπει ν’ απασχολούν όλους μας:

  • Επιβίωση: Να είσαι σε θέση να πληρώνεις ενοίκιο, λογαριασμούς και ν’ αγοράζεις φαγητό.
  • Προαιρετικά: Αγορές για καινούρια ρούχα, φαγητό ή ποτό, νέο κινητό ή καινούριο υπολογιστή.
  • Πολιτισμός/ Διασκέδαση: Εισιτήρια κινηματογράφου, ηλεκτρονικές συνδρομές ή εισιτήρια για θέατρο.
  • Extras: Δώρα γενεθλίων, επισκευές ή αντικαταστάσεις σε προϊόντα που σου χάλασαν, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μπορεί να σκέφτεσαι γιατί να τα κάνεις με χαρτί και στυλό ενώ υπάρχουν έτοιμες εφαρμογές, αλλά η καταγραφή των εξόδων σου με τον πιο παραδοσιακό τρόπο θα σε βοηθήσει πραγματικά να έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων!

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς επί του θέματος, αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να σε κάνει ν’ αποταμιεύσεις ακόμα και 35% περισσότερο κάθε μήνα απ’ ό,τι εξοικονομείς ήδη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει