Κατοικίες/Επιχειρήσεις: Νέα εφαρμογή ενεργειακής διαχείρισης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση

Κατοικίες/Επιχειρήσεις: Νέα εφαρμογή ενεργειακής διαχείρισης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση

Η εταιρεία DTWISE που δραστηριοποιείται στο πεδίο Βig Data Analytics, ανακοινώνει πως διαθέτει πλέον στην αγορά το “WiseWatch”, μια εξελιγμένη εφαρμογή που παρακολουθεί και αναλύει σε πραγματικό χρόνο κάθε είδους ενεργειακά δεδομένα, σε κάθε τύπου επαγγελματική ή οικιακή εγκατάσταση, για την ορθή διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Tο “WiseWatch” παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση European Utility Week της Βιέννης τον Νοέμβριο του 2015. Μετά από έντονο ενδιαφέρον μεγάλων Ευρωπαϊκών εταιρειών, η εφαρμογή «έτρεξε» πιλοτικά σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων ενεργειακών πόρων, και εμπλουτίστηκε με σημαντικά χρηστικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή που συλλέγει ενεργειακά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από οποιοδήποτε κρίσιμο σημείο εγκατάστασης ή κτιρίου κάθε μεγέθους. Ομαδοποιεί και αναλύει τα δεδομένα παρουσιάζοντάς τα στον τελικό χρήστη με εύληπτα infographics και αυτοματοποιημένες αναφορές. Απώτερος στόχος είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση κτιρίων και εγκαταστάσεων, καθώς και η εφαρμογή εγγυημένων παρεμβατικών ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας, μικρής ή μεγάλης κλίμακας.

To “WiseWatch” έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει εφαρμογή σε καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, ενώ σε άλλες παραλλαγές του μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την ενεργειακή συμπεριφορά μιας εγκατάστασης ή ενός κτιρίου (θερμοκρασιακές μετρήσεις, αποδοτικότητα θέρμανσης/κλιματισμού του κτιρίου κλπ.).

Στην Ελλάδα το “WiseWatch” παρέχεται ήδη σε μεγάλους Παρόχους Ολοκληρωμένης Ενέργειας, οι οποίοι μπορούν πλέον να προσφέρουν στους πελάτες τους πρωτοποριακές λύσεις Energy Monitoring & Efficiency με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Λειτουργεί επίσης σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλυσίδες καταστημάτων και γραφεία, οδηγώντας σε επιτυχή case studies εξοικονόμησης.

Μέσα από τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, η DTWISE παράγει τεχνολογία αιχμής και εφαρμόζει τεχνικές που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή εξέλιξη, επεκτασιμότητα και προσαρμογή των προϊόντων της, στις απαιτήσεις της αγοράς. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της ήδη βρίσκονται στην υπηρεσία επιχειρήσεων και οργανισμών που καλύπτουν τους τομείς IoT, Smart Cities κλπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει