Μαγείρεψε με υγραέριο και κάνε οικονομία

Το αέριο είναι μια εναλλακτική πηγή ενέργειας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διαθέσιμη στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς η καύση του είναι καθαρή και αφήνει λίγα υπολείμματα.

Πρόκειται για μια ασφαλή πηγή ενέργειας, που χρειάζεται όμως κάποια προσοχή κατά τη χρήση της, για αυτό και όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν αέριο για τη λειτουργία τους, διαθέτουν διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες (αισθητήρες, διακόπτες κ.τ.λ.) έτσι ώστε να διακόπτεται η παροχή αερίου σε περίπτωση βλάβης ή διαρροής.

Το υγραέριο είναι κατάλληλο για  οποιαδήποτε ενεργειακή ανάγκη, εξαιτίας της αξιοπιστίας του, αλλά και επειδή αποτελεί μία οικονομική λύση, η οποία είναι ταυτόχρονα και φιλική προς το περιβάλλον.  Οι συσκευές αερίου ή μικτές (συσκευές που χρησιμοποιούν αέριο και ρεύμα) είναι ιδανικές για την χρήση σε σπίτια είτε για εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους, είτε όταν η σύνδεση με τα δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος είναι αδύνατη. Η τροφοδοσία του υγραερίου στις συσκευές μπορεί να γίνει με τις γνωστές φιάλες οικιακής χρήσης, οι οποίες πάντα ανάλογα με την χρήση που γίνεται και τη συσκευή, μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ασφάλεια και πιστοποίηση

Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν αέριο περιλαμβάνουν ειδικό μηχανισμό που είτε διακόπτει αυτόματα την παροχή του αερίου, είτε επανεκκινεί τη φλόγα σε περίπτωση που αυτή σβήσει. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορεί να τοποθετηθεί ειδικός ανιχνευτής  αερίου στο χώρο με αυτοματισμό διακοπής της παροχής. Για να είναι σίγουρος ο καταναλωτής ότι η “λευκή” συσκευή που αγοράζει είναι ασφαλής πρέπει να είναι πιστοποιημένη με CE (Conformite Europeene). Σε αυτή τη περίπτωση ο κατασκευαστής δηλώνει ότι η συσκευή που φέρει το σήμα έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για Υγεία, Ασφάλεια και Περιβαλλοντική Προστασία.

Μοντέρνο Design

Οι νέες εξελιγμένες συσκευές υγραερίου, πέραν των σημαντικών πλεονεκτημάτων τους στην οικονομία ενός νοικοκυριού και την προστασία του περιβάλλοντος, ξεχωρίζουν πλέον και για την υψηλή αισθητική τους. Ευφάνταστοι σχεδιασμοί για κάθε γούστο, δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή όχι μόνο να εμπλουτίσει το σπίτι του με μία χρήσιμη συσκευή, αλλά και να αναδείξει την καλαισθησία του και την εμφάνισή του.

Οι τιμές τόσο των μικτών όσο και των κουζινών αερίου ξεκινάνε από τα 400 ευρώ και ανάλογα το μέγεθος, την ισχύ τους, την τεχνολογία και τις ευκολίες που παρέχουν αυξάνονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει