Με αυτό το αυτοκίνητο κάνεις 750 χλμ. με μία φόρτιση!

Σύμφωνα με τον κύκλο New European Driving Cycle (NEDC), το ηλεκτρικό Opel Ampera-e έχει αυτονομία 520 χλμ.

 

Με βάση το WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), το γερμανικό μοντέλο μπορεί να διανύσει ως και 380 χλμ. μέχρι να μείνει από ενέργεια.

Μόνο που η Opel κατάφερε να κάνει το Ampera-e να διανύσει 750 χλμ. με μια μόνο φόρτιση. Το εγχείρημα ανήκει σε τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής Auto Mobil του καναλιού VOX. Βέβαια, για να επιτευχθεί το παραπάνω εντυπωσιακό νούμερα, το πλήρωμα κινήθηκε με ταχύτητες 40-50 χλμ./ώρα, κάνοντας πλήρη χρήση της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Φανταζόμαστε πως ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα θα ήταν κλειστά…

Οι δύο δημοσιογράφοι ξεκίνησαν από το Γκέρλιτς, την ανατολικότερη πόλη της Γερμανίας και κατευθύνθηκαν προς το Ααχεν, στο δυτικό άκρο της χώρας. Κάποιοι δρόμοι που είχαν έργα, ανάγκασαν το ταξίδι να επεκταθεί κατά 20 χλμ., τα οποία τελικά ήταν και ακριβώς αυτά που έλειψαν για να φτάσει το Opel Ampera-e στον προορισμό του.

Το ταξίδι από την ανατολή στη δύση της Γερμανίας κράτησε 25 ώρες και 30 λεπτά και έγινε κυρίως μέσω επαρχιακών δρόμων. Η ακριβής απόσταση που διένυσε το Opel Ampera-e πριν αδειάσει, ήταν 754,9 χλμ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει