Μείωσε το κόστος στα τρέχοντα έξοδα της επιχείρησής σου

Μια λίστα με τρόπους να κόψεις τα περιττά έξοδα από την επιχείρηση σου, ώστε να μην γίνει θύμα της οικονομικής ύφεσης.

Επαναξιολόγησε την ασφαλιστική σου κάλυψη και το κόστος της. Ζήτα από τον παροχέα σου μια καινούργια προσφορά.

Σκέψου για 4 ημέρες εργασίας αντί για παραπάνω. Ποιος θα προβάλλει αντιρρήσεις για ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο;

Έλεγξε την ιατρική ασφάλιση. Πριν επιλέξεις κάποιον ασφαλιστικό φορέα, ζήτα αναλυτικές πληροφορίες και σύγκρινε να δεις τι σε συμφέρει.

Προσπάθησε να διαπραγματευτείς. Οι επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεσαι συχνά επιδέχονται διαπραγματεύσεις, χάρη στην αρμονική σχέση που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας. Ρώτα τον ασφαλιστή, τον λογιστή ή τον δικηγόρο σου πως μπορείς να περικόψεις τις δαπάνες τους. Θα εκπλαγείς από τις προτάσεις τους με τους τρόπους να μειώσεις τα ασφάλιστρα ή τις χρεώσιμες ώρες. Ίσως μπορείς να προσφέρεις και εσύ τις υπηρεσίες σου αντί για πληρωμή.

Προγραμμάτισε τις πληρωμές σου. Ρώτα τους προμηθευτές αν δίνουν κάποια έκπτωση για τις έγκαιρες πληρωμές. Αν όχι, είναι πλεονέκτημα για εσένα να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου όσο το δυνατόν αργότερα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις κάποιον φόρο.

Κάνε έρευνα αγοράς για τα πάντα. Αν πεις σε έναν προμηθευτή ότι έχεις βρει αυτό που θες φθηνότερα κάπου αλλού, συνήθως θα σου ρίξει την τιμή για να σε κρατήσει σαν πελάτη.

Σχημάτισε μια συμμαχία με κάποια άλλη επιχείρηση ή μια εμπορική ένωση για εκπτώσεις σε μαζικές αγορές.

Όταν ψάχνεις για ασφάλιση, επικοινώνησε και με τον εμπορικό σου σύνδεσμο. Πολλοί σύνδεσμοι προσφέρουν ομαδικές ασφαλίσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.

Αντί να πληρώνεις για υπαλλήλους που κάθονται σε αδράνεια όταν η επιχείρηση δεν έχει πολλή δουλειά, σκέψου να προσλάβεις έκτακτο προσωπικό για να χειριστείς τις απότομες αυξήσεις.

Κάνε την καλύτερη συμφωνία για εταιρική πιστωτική κάρτα. Είτε πρόκειται για επιστροφή μετρητών είτε για ταξιδιωτικές ανταμοιβές, η σωστή εταιρική πιστωτική κάρτα μπορεί να αποφέρει μεγάλα μερίσματα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει