Μην ξοδεύεις καύσιμο χωρίς λόγο…

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην γίνουμε ο καλύτερος φίλος του πρατηριούχου της γειτονιάς; Μερικοί απλοί τρόποι να εξοικονομήσεις καύσιμα και χρήματα από τις καθημερινές σου μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας πως δεν παλεύουμε πίσω από το τιμόνι και πως οι κινήσεις μας απαιτείται να είναι αρμονικές.

Στην κίνηση στην πόλη μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατό μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο διατηρώντας τις στροφές του κινητήρα σε χαμηλό εύρος.

Με αυτό τον τρόπο, η κατανάλωση μπορεί να πέσει έως και 51% παρακαλώ. Οι προοδευτικές εκκινήσεις στο φανάρι ή οπουδήποτε αλλού επίσης εξοικονομούν έξυπνα καύσιμο σε ποσοστό μέχρι και 35%…

Όταν σταματάτε για πάνω από ένα λεπτό, επιλέξτε να σβήσετε τον κινητήρα. Ειδικά στις γυναίκες παρατηρείται το φαινόμενο πως αφήνουν χωρίς λόγο τον κινητήρα να δουλεύει για πολύ ώρα ενώ το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Στον αυτοκινητόδρομο όσο μπορείτε διατηρείστε σταθερή την ταχύτητα έως 120 km/h, με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δείτε μείωση της κατανάλωσης έως και 8%.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε (συνήθως νωρίς το πρωί)  μην κάνετε το λάθος να προθερμαίνετε τον κινητήρα με το αυτοκίνητο σε στάση. Αυτό ίσχυε πριν από δεκαετίες για αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας. Ξεκινήστε αμέσως οδηγώντας φιλικά, μέχρις ότου ο δείκτης θερμοκρασίας ανέβει στο «normal».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει