Νέο VW Golf TGI με κατανάλωση 3€ στα 100 km

Μια νέα έκδοση προστέθηκε στη γκάμα του νέου Volkswagen Golf. Πρόκειται για μια διπλού καυσίμου, βενζίνης και φυσικού αερίου CNG. Πιο αναλυτικά το Volkswagen Golf TGI φοράει τον τούρμπο κινητήρα 1.395 cc με απόδοση 110 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος καταναλώνει με χρήση φυσικού αερίου 3,5 κιλά/100 km που μεταφράζεται σε κόστος μόνο 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Ο κινητήρας του Volkswagen Golf TGI είναι προγραμματισμένος να λειτουργεί δίνοντας προτεραιότητα στο φυσικό αέριο, με την εναλλαγή σε βενζίνη να γίνεται αυτόματα και εντελώς ανεπαίσθητα. Το καύσιμο αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές χωρητικότητας 7,5 κιλών η κάθε μία, ενώ διατηρείται και το ρεζερβουάρ βενζίνης των 50 λίτρων.

Έτσι, σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης η συγκεκριμένη έκδοση του Golf έχει αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 1.300 χιλιόμετρα, με τα 430 από αυτά να είναι με φυσικό αέριο. Το νέο Volkswagen Golf TGI είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμακαι συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή αυτόματο 7άρι. Τιμή εκκίνησης είναι τα 21.800 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει