Πώς να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι

Πώς να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι

Με δεδομένο ότι η αγορά εργασίας έχει συρρικνωθεί αισθητά την τελευταία 8ετία και γνωρίζοντας πόσο χρόνο και προσοχή που, ούτως ή άλλως, απαιτεί ένα παιδί, δεν είναι σπάνιο στις μέρες μας μία νέα μητέρα να περνά τις περισσότερες ώρες της στο σπίτι, συνεισφέροντας τα μέγιστα στο νοικοκυριό, αλλά όχι και στο εισόδημα.

Ευτυχώς, η εποχή μας ευνοεί τις ευέλικτες μορφές εργασίας και προσφέρει ποικίλους τρόπους να βγάλει κανείς χρήματα δουλεύοντας απ’ τη βολή του σπιτιού του. Ακόμη και για μία πολυάσχολη, εκ των πραγμάτων, μητέρα.

Εκμεταλλευτείτε τις σπουδές σας

Επιμέλεια και συγγραφή κειμένων και… άλλα

Συχνά, για πολλούς και διάφορους λόγους, το αντικείμενο της εργασίας μας δεν αντιστοιχεί στο αντικείμενο των σπουδών μας. Αν αποφασίσουμε να προσφέρουμε εμείς μία υπηρεσία απ’ το σπίτι, όμως, μπορεί άνετα να συνάδει με τις πιστοποιημένες γνώσεις μας. Συνήθεις τέτοιες υπηρεσίες είναι η δακτυλογράφηση, η επιμέλεια, η μετάφραση, καθώς και η συγγραφή κειμένων για εξειδικευμένα media, εταιρικά site και μπλογκ. Ταιριάξτε τις γραμματικές και γλωσσικές σας γνώσεις με τις σπουδές σας και, μαζί με τα βασικά, προσφέρετε και εξειδίκευση, ανεβάζοντας τις μετοχές σας.

Μαθήματα κατ’ οίκον
Αν οι σπουδές σας, σας έχουν εξοπλίσει με τα κατάλληλα εφόδια, μη διστάσετε να προσφέρετε ιδιαίτερα μαθήματα σε τομείς τους οποίους έχετε διδαχθεί και μπορείτε να υποστηρίξετε. Ακόμη και η εκμάθηση ενός εξειδικευμένου προγράμματος στο οποίο διαθέτετε ευχέρεια, ίσως να έχει ζήτηση ανάμεσα σε επαγγελματίες, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους.

Επιστρατεύστε τη δημιουργικότητά σας

Αν πιάνουν τα χέρια σας…

Αν έχετε φαντασία και τα χέρια σας πιάνουν, δοκιμάστε τη χειροτεχνία. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε και να φτιάχνετε αντικείμενα που θεωρείτε ότι κάποιος θα αγόραζε, από κοσμήματα και διακοσμητικά χώρου, μέχρι αξεσουάρ, κεριά, αρωματικά έλαια και σανδάλια.

Στήστε ένα προσωπικό κατάστημα σ’ έναν σχετικό διαδικτυακό χώρο όπως το etsy.com, προωθήστε τη δουλειά σας στα social media και περιμένετε τα αντανακλαστικά του διεθνούς, πλέον, κοινού σας. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να παράγετε σε μεγαλύτερες ποσότητες, οι μπομπονιέρες για γάμους και βαφτίσεις είναι ένα προϊόν που, αν ξεχωρίσετε με τις επινοήσεις σας, μπορεί να σας προσφέρει αρκετή πελατεία κι ένα καλό εισόδημα.

Ράψτε το!

Με μία καλή ραπτομηχανή και βασικές γνώσεις ραπτικής (ένα σεμινάριo αρκεί) μπορείτε να φτιάχνετε έως και δικά σας ρούχα ή, από μια πιο ρεαλιστική σκοπιά, να επιδιορθώνετε ρούχα άλλων, υπηρεσία που έχει εκτοξευθεί σε ζήτηση στα χρόνια της κρίσης. Με δυο βελόνες πλεξίματος, όρεξη για βελονιές και λίγη φαντασία, μπορείτε να φτιάχνετε πλεχτά αξεσουάρ και να τα πουλάτε όπως τα κοσμήματα πιο πάνω.

…Ή ζωγραφίστε το

Αν πάλι, «το ‘χετε» με τις μπογιές, μη διστάσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη ζωγραφική και μόλις νιώσετε έτοιμες, ανοίξτε ένα κατάστημα όπως αυτό και βγάλτε την τέχνη σας στο κουρμπέτι. Μοιάζει δύσκολο, αλλά κανείς δεν βγαίνει χαμένος από μία δημιουργική απασχόληση όπως η ζωγραφική, ενώ ποτέ δεν ξέρεις σε ποιον θα έχει απήχηση ένα έργο σου εκεί έξω.

Καλλιεργήστε το επιχειρηματικό σας δαιμόνιο

Δουλειές βγαλμένες μέσα απ’ τη ζωή

Έτσι κι αλλιώς κάθεστε σπίτι, οπότε γιατί να μην βρείτε τι είναι εκείνο που μπορεί να έχει ζήτηση αυτή την εποχή κι εσείς μπορείτε να το προσφέρετε. Διαχρονικές υπηρεσίες, όπως το μπέιμπι-σίτινγκ (αν αντέχετε κι άλλο ένα παιδί μαζί με το δικό σας) ή η φύλαξη σκύλου (αν έχετε αυλή και είστε εξοικειωμένες με κατοικίδια), αλλά και περιστασιακές, όπως το κέιτερινγκ σε μικροεκδηλώσεις, η εικονική γραμματειακή υποστήριξη ή το σπιτικό φαγητό (πουλήστε π.χ. μερίδες απ’ το φαγητό της ημέρας μέσα από εδώ).

Για γυναίκες που «το ‘χουν» με την επικοινωνία και την οργάνωση

Στην περίπτωση που νιώθετε πιο περιπετειώδεις, έχετε κατάλληλο χώρο και καλές δημόσιες σχέσεις, συμμετέχετε σε δίκτυα πωλήσεων όπως αυτό ή οργανώστε επιδείξεις χειροτεχνίας φέρνοντας σε επαφή μαμάδες-δημιουργούς με μαμάδες-καταναλωτές, παίρνοντας ποσοστά επί των πωλήσεων όπως γίνεται εδώ.

Πάρτε ιδέες…

Αν δεν έχετε ιδέα για το τι μπορείτε να προσφέρετε, ρίξτε μια ματιά σε μια online αγορά μικροϋπηρεσιών όπως αυτή και δείτε τι απ’ όλα αυτά θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα και σε ομοίως ανταγωνιστικές τιμές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει