Πώς να ψωνίζεις και να σου επιστρέφονται χρήματα

Στη Βρετανία, παράλληλα με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανάλογη άνοδο παρουσιάζει και η τάση που ακούει στο όνομα «cashback», δηλαδή η επιστροφή χρημάτων στον χρήστη για κάθε ηλεκτρονική αγορά που πραγματοποιεί μέσω sites.

Cashback sites είναι εκείνες οι ιστοσελίδες όπου τα μέλη τους αγοράζουν online αγαθά ή υπηρεσίες και τους επιστρέφεται πίσω ένα ποσοστό από τα χρήματα που δαπάνησαν. Οι διαδικτυακοί πελάτες αντί να οδηγούνται απευθείας στο online κατάστημα μιας εταιρίας, προκειμένου να κάνουν την αγορά τους, το κάνουν εμμέσως ακολουθώντας έναν Affiliate σύνδεσμο από τα Cashback sites. Έτσι με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται από το online κατάστημα  ότι το Cashback site πέτυχε το διαφημιστικό του σκοπό, με συνέπεια να αποδίδεται ένα ποσοστό προμήθειας από την πώληση, μέρος του οποίου επιστρέφεται στο άτομο που έκανε την αγορά. Η ιδέα αυτή είναι μια στρατηγική που στο Affiliate Marketing καλείται Incentive, δηλαδή κίνητρο.

Πως λειτουργούν τα Cashback sites;

Η διαδικασία με την οποία λειτουργούν τα Cashback sites είναι πάρα πολύ απλή. Ο πελάτης βρίσκει αρχικά το προϊόν που θέλει να αγοράσει π.χ. στο ebay. Μπαίνει στην ιστοσελίδα ενός Cashback site που είναι μέλος και οδηγείται ξανά στο ebay μέσω ενός Αffiliate Link που του παρέχει και ολοκληρώνει την αγορά. Έπειτα το Cashback site περιμένει την έγκριση από τη σύσταση της πώλησης και μετά από περίπου 30 ημέρες το ebay το πιστώνει με ένα ποσοστό προμήθειας. Έτσι το Cashback site επιστρέφει ένα μέρος αυτής της προμήθειας στον λογαριασμό του πελάτη. Όταν ο πελάτης συγκεντρώσει με αυτό τον τρόπο ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων, τα πιστώνεται στην PayPal του.

Ποιος δε θα ήθελε να κάνει Online αγορές και να του επιστρέφονται χρήματα; Τις περισσότερες φορές μπορεί να καλύπτουν μόνο τα έξοδα αποστολής, ειδικά για τα φτηνά προϊόντα, αλλά και πάλι μπορεί να το δει κανείς ως ένα είδος έκπτωσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει