Πώς να ψωνίζετε έξυπνα για να μην πετάτε τα λεφτά σας

Πώς να ψωνίζετε έξυπνα για να μην πετάτε τα λεφτά σας

Το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο αγοραστικό λάθος που μπορεί να κάνει ο καταναλωτής, είναι να στηρίξει την απόφαση μιας αγοράς του αποκλειστικά στην τιμή.

Είτε πρόκειται για ειδικά δεκαήμερα είτε για εορταστικές προσφορές, για κανονικές χειμερινές ή καλοκαιρινές εκπτώσεις, για online αγορές καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και για αγορές σε stock καταστήματα, κάποιες έξυπνες συμβουλές θα σας εξασφαλίσουν ότι γνωρίζετε πώς να κάνετε μια καλή αγορά -ειδικά στις εκπτώσεις- και να αποφύγετε τα λάθη, κάνοντας αγορές που σας κόστισαν τελικά κάποια χρήματα και έχετε μετανιώσει για την απόφασή σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκέφτεστε είναι ότι η επιλογή σας για μια αγορά, δεν θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στην τιμή, αλλά και στην αξία. Οι συμβουλές των ειδικών για έξυπνες αγορές είτε αφορούν σε απλά προϊόντα καθημερινής χρήσης (ρούχα, είδη σπιτιού, αξεσουάρ) είτε σε μια καλή, μεγάλη αγορά που θεωρείται και επένδυση, θα πρέπει πάντα να βασίζεται στην αξία του προϊόντος.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε το καλύτερο προϊόν σε συνδυασμό με μια καλή τιμή, είναι τα παρακάτω πέντε βήματα:

1) Χρήση: πόσο συχνά θα χρησιμοποιήσετε το προϊόν.
2) Διάρκεια χρήσης: για πόσο καιρό θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
3) Την αξία μεταπώλησης: αν είναι ένα προϊόν που μπορεί να πουληθεί αργότερα, έτσι μειώνεται το συνολικό κόστος σας (π.χ. μια ακριβή επώνυμη τσάντα, ένα έπιπλο ή ένα κόσμημα).
4) Σκοπός: είναι μόνο για ευχαρίστηση ή ένα προϊόν πολύ χρήσιμο στην καθημερινότητά σας.
5) Η τιμή: θα πρέπει να αξιολογείται με βάση τα παραπάνω.

Θυμηθείτε την τελευταία φορά που ο σύντροφός σας ήρθε στο σπίτι και σας είπε για ένα καταπληκτικό προϊόν που βρήκε με 75% έκπτωση και εσείς αμέσως καταλάβατε ότι αυτή η αγορά ήταν «πεταμένα» χρήματα έτσι κι αλλιώς, σε οποιαδήποτε τιμή. Γιατί η τιμή, θα πρέπει να είναι το τελευταίο σας κριτήριο, ποτέ το πρώτο, όταν αξιολογείτε μια καλή αγορά σας. Το πόσο θα χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, είναι αυτό που θα πρέπει να σας επηρεάσει να αξιολογήσετε την τιμή. Όσο περισσότερο καιρό θα το χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο πολύτιμο είναι, ανεξάρτητα από την τιμή του.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει