Πώς συντηρείς σωστά το αυτοκίνητό σου για να γλιτώνεις τα έξοδα

Πώς συντηρείς σωστά το αυτοκίνητό σου για να γλιτώνεις τα έξοδα

Τηρώντας κανείς την βασική συντήρηση του αυτοκινήτου μειώνει τις πιθανότητες πρόκλησης βλαβών άρα και απρόσμενων εξόδων, ενώ το διατηρεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, εξασφαλίζοντας έτσι και τη μέγιστη δυνατή αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου.

Επίσης ένα αυτοκίνητο που τηρεί τους κανόνες τακτικής συντήρησης και κινείται με ασφάλεια, επιτυγχάνει τις καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση καυσίμου.

Στη συνέχεια ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή συντήρηση του αυτοκινήτου.

Περιοδικό service

Για να συντηρηθεί σωστά ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να τηρούνται όσο το δυνατό στο ακέραιο τα service που ορίζονται από τον κατασκευαστή, αλλιώς θα αρχίσουν να παρουσιάζονται σταδιακά προβλήματα.

Αντικατάσταση σε αναλώσιμα

Με τη χρήση του αυτοκινήτου, όπως είναι φυσιολογικό, φθείρονται και αρκετά αναλώσιμα μέρη του, εκτός εκείνων που σχετίζονται με τον κινητήρα, εκ των οποίων τα πιο βασικά είναι τα ελαστικά, τα τακάκια, τα αμορτισέρ και τα δισκόφρενα.

Αν δεν αντικατασταθούν τα τακάκια, εκτός από το ότι δεν θα φρενάρει σωστά το αυτοκίνητο, θα προκληθεί βλάβη και στους δίσκους, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό κόστος.

Αμορτισέρ που έχουν χάσει τη απόδοσή τους, καθιστούν επικίνδυνη την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όπως και τα φθαρμένα ελαστικά.

Ηλεκτρολογικά

Τα ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες σωστής λειτουργίας του αυτοκινήτου. Φθαρμένες και ταλαιπωρημένες μπαταρίες πολύ συχνά αφήνουν τους οδηγούς που δεν τα έχουν ελέγξει στη μέση δρόμου. Ακόμη φθαρμένες καλωδιώσεις μπορεί να γίνουν αιτία ακόμη και για πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο ηλεκτρισμός του αυτοκινήτου είναι ένα κύριο συστατικό  για τη λειτουργία και τη σωστή απόδοσή του. Μην αφήνετε μικρο προβλήματα ηλεκτρικά να αναδειχθούν σε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του αυτοκινήτου σας. Η σωστή συντήρηση τους θα σας γλιτώσει στο μέλλον από επιπλέον κόστος.

Κλιματισμός A/C

Κάθε καλοκαίρι γίνετε αισθητή  η άνοδος της θερμοκρασίας, και τότε ενεργοποιούμε τα συστήματα κλιματισμού στο αυτοκίνητό μας, τα οποία έχουν μείνει ανενεργά από το περασμένο καλοκαίρι. Όταν ο οδηγός ανοίξει τον κλιματισμό – Air Conditioner του αυτοκινήτου του,  τότε θα απασχολήσει το συνεργείο.

Πηγή: Babousis Car Service

Μπορεί επίσης να σας αρέσει