Πώς θα αγοράσεις μοτοσικλέτα στη σωστή τιμή

Όταν μια εταιρία ετοιμάζεται να αλλάξει μοντέλο, προσφέρει το ήδη υπάρχον με σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το πακέτο δώρων περιλαμβάνει δωρεάν εξοπλισμό, επέκταση εγγύησης ακόμα και ειδικές τιμές σε σέρβις και ανταλλακτικά.

Η ψυχρή λογική λέει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, τουλάχιστον εμπορικά, κατά την οποία ο αναβάτης μπορεί να επωφεληθεί από την αγορά της μοτοσυκλέτας. Ο συναισθηματισμός από την άλλη πλευρά δημιουργεί δισταγμούς, καθώς σε λίγο καιρό θα είναι το “παλιό” μοντέλο. Ποια είναι τελικά η σωστή απόφαση;

Το πράγμα μιλάει από μόνο του. Η μοτοσυκλέτα είναι σωστή ευκαιρία αφού η έκπτωση μπορεί να φτάνει έως και 25%, χωρίς να υπολογίσουμε την προσαύξηση στην τιμή αν υπολογίσουμε και τα αξεσουάρ που τώρα μπορεί να ενσωματώνονται στην τελική τιμή. Και μπορεί να αλλάζει το μοντέλο, όμως η μοτοσυκλέτα που μας κλείνει το μάτι είναι η ίδια με αυτή που χαζεύαμε πριν μερικούς μήνες και είχαμε βάλει σκοπό να την αποκτήσουμε. Το ότι είναι το προηγούμενο μοντέλο δεν το μετατρέπει αυτόματα και σε παλιό. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που μας εντυπωσίαζαν λίγο καιρό πριν και ας μην είναι ίδια με αυτά του καινούργιου.

Δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το καινούργιο ,με κάποιες διαφοροποιήσεις, όπως το V-Strom, το NC της Honda ή το 1090 Adventure της KTM. Είναι συγκεκριμένες οι περιπτώσεις που οι εταιρίες επιλέγουν ριζικές ανανεώσεις, όπως όταν θέλουν να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον ή να παρουσιάσουν κάτι ανατρεπτικό. Συνήθως έχουν κατασταλάξει στο τι είναι ανταγωνιστικό και το πιθανότερο είναι, ο αντικαταστάτης να χρησιμοποιεί ίδια μέρη ή ελαφρά αλλαγμένα και προσαρμοσμένα στο νέο μοντέλο.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το παλιό, είναι η δοκιμασμένη αξιοπιστία. Με το καινούργιο βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά και φλερτάρουμε με παιδικές ασθένειες, την ώρα που αυτό που αγοράζουμε έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην αγορά και παράλληλα έχουμε το απαραίτητο feedback από τους άλλους κατόχους για πιθανές ατέλειες.

Αρα γιατί να προτιμήσουμε το καινούργιο, ειδικά όταν το παλιό προσφέρεται σε απίθανη τιμή; Σίγουρα έχει διαφορετική και πιο φρέσκια σχεδίαση που με ένα μυστηριώδη τρόπο κάνει το προηγούμενο μοντέλο να φαίνεται ξεπερασμένο. Έπειτα είναι και αίσθηση του να το έχω πρώτος και να κάνω τη μούρη μου, αφού έχει κάτι ασυνήθιστο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Επίσης, από την στιγμή που η εταιρία αντικαθιστά ένα μοντέλο, σημαίνει ότι θέλει να προσφέρει κάτι καλύτερο σε πολλούς τομείς. Εκτός από τον αισθητικό τομέα, είναι πιο τεχνολογικά προηγμένο και πιο αποδοτικό. Το νέο μοντέλο θα έχει όλα αυτά στα οποία έχει μείνει πίσω το παλιό και άρα θα είναι συνολικά μια καλύτερη μοτοσυκλέτα.  

Πηγή: MotoΤρίτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει