Πώς θα ξοδέψεις λιγότερα χρήματα για φρούτα και λαχανικά;

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται πάντα στο τραπέζι σου. Μπορεί, λοιπόν, κάθε φορά που φτάνεις στο οπωροπωλείο να γκρινιάζεις για το πόσα ξόδεψες πάλι, αλλά εννοείται πως πρέπει να συνεχίσεις τις επισκέψεις σου. Απλώς υπάρχουν κάποια tips που πρέπει να γίνουν κανόνες για την καθημερινότητά σου.

-Αγόραζε πάντα φρούτα και λαχανικά της εποχής: Μα είναι δυνατόν να είναι οικονομικές οι φράουλες στο τέλος του καλοκαιριού. Επειδή θα είναι σίγουρα συλλεκτικές, θα είναι και πανάκριβες. Φρόντισε, λοιπόν, να προτιμάς το καθένα στην εποχή του.

– Φτιάξε ακριβής λίστα: Το ίδιο ισχύει και για το supermarket. Φρόντισε δηλαδή να έχεις σε ένα χαρτί τι ακριβώς σου λείπει και σε τι ποσότητα. Ναι, αν είσαι το μοναδικό άτομο μέσα στο σπίτι που τρώει αχλάδια, ποιος ο λόγος να αγοράσεις πάνω από 4-5;

-Ψώνιζε πάντα από το σωστό μέρος: Όταν είναι να αγοράσεις τα φρούτα ή τα λαχανικά σου κατευθύνσου σε supermarket και οπωροπωλεία, τα οποία έχουν μεγάλη ποικιλία. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεις την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή.

– Απόφυγε τις ώρες αιχμής: Αν για παράδειγμα, κάνει τη βόλτα σου από τη λαϊκή της γειτονιάς, να ξέρεις πως γύρω στο μεσημέρι οι τιμές πέφτουν. Να έχεις επίσης το νου σου για τυχόν προσφορές που ίσως βγάλει το μανάβικο ή το supermarket κατά τις απογευματινές ώρες. Τα προϊόντα λιγοστεύουν οπότε και αυτοί τα δίνουν σε καλύτερη τιμή για να… ξεπουλήσουν.

– Βάλε στο παιχνίδι και την κατάψυξη: Μερικά λαχανικά μπορείς να τα βάζεις και στην κατάψυξη ώστε να τα καταναλώνεις μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως ας πούμε ο αρακάς. Αν, λοιπόν, βρεις κάποια προσφορά, μην την αφήσεις να σου φύγει μέσα από τα χέρια. Το ίδιο ισχύει και για το καλαμπόκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει