Συμβουλές για ένα ζεστό χειμώνα με χαμηλό κόστος

Παραδεχθείτε το. Σας έλειψε το κρύο. Είναι γεγονός. Από την άλλη πλευρά, υπολογίζετε το κόστος που συνοδεύει τον χειμώνα (θέρμανση, κλιματισμός, ζεστό νερό) και σκέφτεστε: «Ας κάνουμε Χριστούγεννα με καλοκαιρία και 30 βαθμούς».

Επειδή, όμως, ο χειμώνας είναι αναπόφευκτος (ευτυχώς δηλαδή!), οι προηγμένης τεχνολογίας αντλίες θερμότητας Therma V της LG αποτελούν την πιο οικονομική και ασφαλή λύση θέρμανσης στον χώρο σας.

Πώς λειτουργούν

Με ειδική τεχνολογία παραγωγής θερμότητας, αντλούν την ενέργεια που υπάρχει στον αέρα του περιβάλλοντος και στη συνέχεια τη μεταφέρουν στο νερό, έτσι ώστε να θερμάνουν τους επιθυμητούς χώρους. Η λειτουργία τους είναι έως τέσσερις φορές ενεργειακά πιο αποδοτική σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα λέβητα πετρελαίου, με αποτέλεσμα να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, καθώς βασίζεται στον ατμοσφαιρικό αέρα και την ηλεκτρική ενέργεια.

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή για το σπίτι και τις δικές σας ανάγκες, η LG, ως κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή λύσεων για θέρμανση, σας δίνει μερικές χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τη σωστή επιλογή και χρήση των αντλιών θερμότητας:

  • Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο αντλίας θερμότητας ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου σας. Οι αντλίες Μονομπλόκ τοποθετούνται εύκολα σε ένα μπαλκόνι χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης εσωτερικής μονάδας μιας και περιέχουν το υδροστάσιο, ενώ οι αντλίες διαιρούμενου τύπου είναι πιο κατάλληλες για περιοχές όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή καθώς οι σωληνώσεις που τρέχουν στο περιβάλλον δεν έχουν νερό αλλά ψυκτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται ειδικό αντιπηκτικό υγρό.
  • Ελέγξτε τις αντλίες θερμότητας μέσω των πολλαπλών τρόπων ελέγχουπου διαθέτουν (ρύθμιση προσαγόμενου νερού, αυτόματη αντιστάθμιση, χρήση θερμοστάτη, κτλ).
  • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία προσαγόμενου νερού ανάλογα με τη μεταβολή της εξωτερικής θερμοκρασίας, μέσω της λειτουργίας αντιστάθμισης, σε όσες αντλίες τη διαθέτουν.
  • Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο συνεργάτη για να επιλέξετε την κατάλληλη λύση ανάλογα με το υπάρχον υδραυλικό σύστημα θέρμανσης. Για παράδειγμα οι αντλίες υψηλών θερμοκρασιών είναι οι καταλληλότερες για την παροχή νερού έως και 80°C σε καλοριφέρ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει