Τα πιο οικονομικά σε κατανάλωση αυτοκίνητα πόλης

Τα πιο οικονομικά σε κατανάλωση αυτοκίνητα πόλης

Συγκεντρώσαμε 7 από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα πόλης, με μικρές διαστάσεις, συμβατικούς κινητήρες και χαμηλή κατανάλωση για εσένα που αναζητάς προπάντων, την οικονομία καυσίμου!

Ας δούμε ποια είναι αυτά, ξεκινώντας με το πιο οικονομικό!

FIAT 500 (3,4 λτ./100χλμ)

fiat 500

Το Fiat 500 είναι ένα μικρό και στυλάτο αυτοκίνητο πόλης, το οποίο προσφάτως ανανεώθηκε αισθητικά, βγάζοντας την έκδοση facelift. Οι κινητήρες ωστόσο παρέμειναν οι ίδιοι και χάρη στον diesel των 1300 κυβικών, το 500αράκι αποτελεί το πιο οικονομικό σε καύσιμο μικρό αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις σήμερα.

Το κινητήριο σύνολο μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό ή το πιο εκλεπτυσμένο στην κατηγορία, σύμφωνα με τα εργοστασιακά στοιχεία όμως, καταναλώνει κατά μέσο όρο μόνο 3,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Αν διανύεις πολλά χιλιόμετρα το χρόνο, τότε ένα μεταχειρισμένο diesel 500αράκι θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή για εσένα, παρά το έξτρα κόστος απόκτησης.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μέσος όρος ενός μεταχειρισμένου FIAT 500 με κινητήρα diesel 1300 κ. εκ. κυμαίνεται στις 9.646€.

FIAT Panda (3,9 λτ./100χλμ)

fiat panda

Χάρη στο τετραγωνισμένο σχήμα του και το μεγάλο ύψος, το Fiat Panda είναι ένας «ελβετικός σουγιάς» για την πόλη: μικρό σε μέγεθος, με ικανοποιητικούς χώρους για 4 ενήλικες και εύκολη πρόσβαση για τις καθημερινές ανάγκες. Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το 500αράκι, το Panda μοιράζεται αναλόγως και τους ίδιους κινητήρες του FCA Group.

Ο πετρελαιοκινητήρας των 1,3-λίτρων κινεί το Fiat Panda σβέλτα και με μέγιστη οικονομία. Tα 3,9 λίτρα/100χλμ της μέσης κατανάλωσης είναι σαφώς πιο αυξημένα από το Fiat 500, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου βάρους αλλά και του υψηλού συντελεστή αεροδυναμικής. Παρόλα αυτά το νέο Panda είναι πολύ οικονομικό!

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μέσος όρος ενός μεταχειρισμένου FIAT Panda με κινητήρα diesel 1300 κ. εκ. κυμαίνεται στις 9.663€.

Citroën C1 (4,1 λτ./100χλμ)

citroen c1

Το Citroën C1 είναι ένα εξίσου οικονομικό στη χρήση αυτοκίνητο, με διασκεδαστικό ντιζάιν, χαρούμενη καμπίνα και ασφαλές αμάξωμα. Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1000 κ.εκ και των 68 ίππων είναι η πιο οικονομική επιλογή, επιτυγχάνοντας ως μέση κατανάλωση τα 4,1 λίτρα/100 χλμ. Αν και συνολικά μπορεί να μην εντυπωσιαζει με την ποιότητα συναρμογής στο εσωτερικό του, το σίγουρο είναι ότι θα εκτιμήσεις τα χαμηλά πάγια έξοδα και την οικονομία κίνησης που προσφέρει!

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μέσος όρος ενός μεταχειρισμένου Citroën C1 χρονολογίας από το 2014 και έπειτα με κινητήρα 1.000 κυβικών κυμαίνεται στις 8.660€.

Toyota Aygo (4,1 λτ./100χλμ)

toyota aygo

Το Toyota Aygo εξελίχθηκε στο ίδιο «καζάνι» με τα Citroën C1 και Peugeot 108 και διαθέτει τον ίδιο τρικύλινδρο 1000άρη κινητήρα -ως μοναδική επιλογή- με τα συγγενικά αυτοκίνητα πόλης του PSA Group. Ως εκ τούτου, η μέση κατανάλωση είναι αντίστοιχα πολύ χαμηλή, στα 4.1 λίτρα/100 χλμ, και ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο χειροκίνητο και σε αυτόματο κιβώτιο 5-σχέσεων.

Το Aygo ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του με το τολμηρό του ντιζάιν και το χαρακτηριστικό «Χ» στην μάσκα. Αν και ελάχιστα πιο ακριβό στην απόκτηση από τα υπόλοιπα δύο συγγενικά γαλλικά αυτοκίνητα, αποτελεί μια πολύ συμφέρουσα και αξιόπιστη επιλογή.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μέσος όρος ενός μεταχειρισμένου Toyota Aygo χρονολογίας από το 2015 και έπειτα και με κινητήρα 1.000 κυβικών κυμαίνεται στις 9.900€.

Peugeot 108 (4,1 λτ./100χλμ)

peugeot 108

Το Peugeot 108 σχεδιαστικά μοιράζεται τα ίδια στοιχεία με τα υπόλοιπα μοντέλα της γαλλικής εταιρίας, όπως την τραπεζοειδή γρίλια και τους χαρακτηριστικούς προβολείς που το κάνουν να δείχνει πιο επιθετικό και περισσότερο ώριμο από τα υπόλοιπα «μικρά» της κλάσης του.

Το σημαντικό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο, καθώς μοιράζεται (και αυτό) τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα που είδαμε στα προηγούμενα δύο μοντέλα. Σύμφωνα με την Peugeot, το 108 καταναλώνει κατά μέσο όρο 4.1 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χιλιόμετρα και αναμφισβήτητα αποτελεί για τον οδηγό ένα σύμμαχο στη μετακίνηση στην πόλη!

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μέσος όρος ενός μεταχειρισμένου Peugeot 108 χρονολογίας από το 2014 και έπειτα και με κινητήρα 1.000 κυβικών κυμαίνεται στις 10.973€.

Smart Fortwo (4,2 λτ./100χλμ)

smart fortwo

Το νέο Smart ForTwo παρόλο που είναι αισθητά αναβαθμισμένο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, παραμένει το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Και παρά το γεγονός ότι είναι αυστηρά διθέσιο, ο χώρος αποσκευών με τα 184 λίτρα είναι ανέλπιστα μεγάλος για τις καθημερινές ανάγκες, πράγμα που σίγουρα θα σε βολέψει.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητοι και υπάρχουν ένας υπερτροφοδοτούμενος 900 κυβικών και ένας ατμοσφαιρικός 1.000 κ.εκ. Και οι δύο είναι εξίσου οικονομικοί στη χρήση, αλλά ο μικρότερος των 0.9 λίτρων είναι ο πιο ολοκληρωμένος, προσφέροντας το απαραίτητο «τράβηγμα» στο δρόμο και παράλληλα μια μέση κατανάλωση της τάξης των 4.2 λίτρων/100 χλμ. Μπορείς να επιλέξεις το συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο το οποίο δεν διαφοροποιεί την κατανάλωση, σχεδόν καθόλου.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μέσος όρος ενός μεταχειρισμένου Smart ForTwo κυμαίνεται στις 15.000€.

Suzuki Celerio (4,3 λτ./100χλμ)

suzuki celerio

Το Celerio μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο, το πιο επαναστατικό ή το πιο στυλάτο αυτοκίνητο πόλης, βρίσκεται όμως ανάμεσα στα πιο οικονομικά αυτοκίνητα της κλάσης του, είναι αξιόπιστο και προσφέρει χώρους και πρακτικότητα που δεν βρίσκεις εύκολα σε αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με τη Suzuki, το μικρό Celerio με τον 1000άρη τρικύλινδρο κινητήρα καταναλώνει μόλις 4.3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος απόκτησης αποτελεί μια ιδανική value-for-money επιλογή για αυτοκίνητο πόλης.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μέσος όρος ενός μεταχειρισμένου Suzuki Celerio κυμαίνεται στις 8.556€.

www.spotawheel.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει