Ταχυφορτιστές σε κάθε πρατήριο καυσίμων στη Μ. Βρετανία τοποθετεί η BP

Ταχυφορτιστές σε κάθε πρατήριο καυσίμων στη Μ. Βρετανία τοποθετεί η BP

Σε μια καθοριστικής σημασίας επένδυση για το μέλλον προχωρά η BP στη Μ. Βρετανία, τοποθετώντας ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρο το δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων που διατηρεί στη Γηραιά Αλβιόνα.

Μάλιστα, οι 1.200 από αυτούς θα είναι υπερταχυφορτιστές ισχύος 150 kW οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτονομία περίπου 160 χιλιομέτρων σε μόλις 10 λεπτά της ώρας.

Μετά και την πρόσφατη απόκτηση της εταιρείας κατασκευής ταχυφορτιστών Chargemaster, η BP αναδεικνύεται σε ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς ήδη διαθέτει περισσότερους από 6.500 λειτουργίκους φορτιστές εντός των βρετανικών συνόρων και περισσότερους από 50.000 σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μετά την επέκταση του δικτύου της στη Μ. Βρετανία, η BP πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική ανάπτυξης και σε χώρες όπως η Γερμανία και η Κίνα, επενδύοντας για τον σκοπό αυτό περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η BP προβλέπει ότι έως το 2040 ο παγκόσμιος στόλος ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια από το μόλις 1 εκατομμύριο του 2016.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει