Θες extra χρήμα; Δες 10 τρόπους !

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που έχουν οικονομικά προβλήματα. Ακόμα κι αυτοί που έχουν μια full-time δουλειά σίγουρα υπάρχουν στιγμές που τα βρίσκουν σκούρα με τους λογαριασμούς. Και από τη στιγμή που… χάνεις τη μπάλα, είναι δύσκολο να επανέλθεις.  

 

Αν, λοιπόν, τα προβλήματά σας προέρχονται κατά κύριο λόγο από κάποια απρόβλεπτα έξοδα που «βάζουν χέρι» στις οικονομίες σας, χρησιμοποιήστε κάποιον από τους παρακάτω –παράξενους αλλά και εύκολους- τρόπους να βγάλετε μερικά έξτρα χρήματα.

Πουλήστε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε:

Το να πουλήσεις κάτι στο ίντερνετ (σε ένα site όπως το eBay έχει διπλό όφελος. Αφενός κερδίζεις γρήγορα κάποια χρήματα και αφετέρου κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματα που έχεις αλλά δε χρειάζεσαι πια. Πράγματα όπως επώνυμα ρούχα και αρώματα μπορούν να πιάσουν καλές τιμές, ειδικά αν πρόκειται για διάσημα αλλά δυσεύρετα προϊόντα. Να θυμάστε πάντα να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν τα ανεβάσετε προς πώληση, ώστε να βάλετε μια ανταγωνιστική τιμή.

Πουλήστε τις δεξιότητές σας:

Το eBay δεν είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλετε χρήματα από το διαδίκτυο. Μπορείτε, επίσης, να προσφέρετε τις δεξιότητές σας στις υπηρεσίες του τεράστιου κοινού του διαδικτύου. Ασχολίες όπως το σχέδιο ή το γράψιμο, μπορούν εύκολα να γίνουν εύκολα μέσω υπολογιστή. Υπάρχουν, μάλιστα, αρκετά sites που σου επιτρέπουν να κάνεις προσφορά για συγκεκριμένες δουλειές, αναρτώντας την τιμή χρέωσης, εφόσον επιλεχθείς. Να θυμάστε, όμως, ότι ανταγωνίζεστε μέσα στην παγκόσμια αγορά, άρα και οι αξιολογήσεις που θα πρέπει να περιμένετε μπορεί να μην είναι ανάλογες των προσόντων σας εντός της χώρας κατοικίας.

Γίνετε καλλιτέχνης:

Μπορεί να μην είστε και ο Da Vinci, αν όμως έχετε μια αξιοπρεπή φωτογραφική μηχανή ή την ικανότητα να φτιάχνετε ψηφιακές εικόνες, μπορείτε να εγγραφείτε σε but if you have a decent camera or the ability to create digital illustrations, you can register site όπως το iStockPhoto ή το Getty Images και να πληρωθείτε μια μικρή περιουσία αν κάποιος επιλέξει να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφία σας

Φτιάξτε το δικό σας website ή blog:

Οι επιτυχημένοι bloggers μπορούν να έχουν ένα αξιόλογο εισόδημα, αλλά δεν είναι και κάτι εξασφαλισμένο. Αν έχετε κάποια μεγάλη αγάπη σαν χόμπι, σκεφτείτε να ανοίξετε το δικό σας blog και να γράφετε για αυτό. Μπορεί να αργήσει να λειτουργήσει, αν όμως πιάσει ρυθμό μπορεί οι διαφημιστές να χτυπούν συχνά την πόρτα σας.

Νοικιάστε το δωμάτιό σας:

Αν έχετε άδειο δωμάτιο στο σπίτι, μπορείτε να νοικιάσετε το χώρο για ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό. Ψάξτε sites όπως το airBNB για να σας διευκολύνουν στον τρόπο ενοικίασης.

Πουλήστε το χόμπι σας:

Για την ακρίβεια, πουλήστε τα πράγματα που φτιάχνετε σαν χόμπι. Είτε διαδικτυακά είτε σε κάποια αγορά, μπορείτε να δείξετε «την πραμάτεια» σας και, ίσως να αρέσει πολύ.

Γίνετε «εικονικός βοηθός»:

Αν έχετε εμπειρία σαν βοηθός γραφείου, μπορείτε να γίνετε «εικονικός βοηθός». Τι σημαίνει αυτό; Να βοηθάτε –εξ αποστάσεως- τις εταιρείες με διάφορες δουλειές γραφείου.

Κάντε «παράξενες» δουλειές:

Μπορεί να μην διαθέτει… λάμψη σαν επάγγελμα, αλλά αν είστε πρόθυμος να κάνετε δουλειές που οι άλλοι δε μπορούν ή δεν έχουν το χρόνο να κάνουν, όπως να πλύνουν τα παράθυρα στο σπίτι, να σιδερώσουν, να πάνε βόλτα το σκύλο και γενικά την καθαριότητα, τότε ίσως μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε μια λογική τιμή.

Γίνετε ένας… κρυφός αγοραστής:

Μπορείτε να πληρώνεστε για να αναφέρετε προϊόντα και υπηρεσίες σε μικρές ή μεγάλες εταιρείες που χρειάζονται αυτές τις πληροφορίες για να χαράξουν την εμπορική τους στρατηγική. Υπάρχουν αναρίθμητα sites που αναζητούν «κρυφούς αγοραστές» και κάποια από αυτά, μάλιστα, σε πληρώνουν για να ψωνίσεις!

Πιάστε (και) άλλη δουλειά:

Μια part-time δουλειά μπορεί να προσφέρει ένα ικανοποιητικό έξτρα εισόδημα. Απλώς πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα ανταπεξέλθετε στον φόρτο εργασίας και ότι δεν θα δεσμεύει την κανονική σας δουλειά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει