Το φυσικό αέριο δίνει τη λύση στα φανοποιεία

Το φυσικό αέριο δίνει τη λύση και στα φανοποιεία!

Το φυσικό αέριο είναι μια πολυδύναμη ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και σημαντικές εφαρμογές στην επιχείρησή σας προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση και άνεση. Μέχρι σήμερα, δεκάδες φανοποιεία είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο φυσικού αερίου.

 

Εκτός, από τις άλλες -γνωστές και συμφέρουσες- χρήσεις του φυσικού αερίου από επαγγελματίες και ιδιώτες, ειδικά τα φανοποιεία και φανοβαφεία μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά με έναν επιπλέον τρόπο:  Με το φυσικό αέριο βάφετε και ψήνετε τη βαφή πιο οικονομικά και πιο αποδοτικά.

Για την εργασία της βαφής και ψησίματος υπάρχουν θάλαμοι βαφής που λειτουργούν με φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα υπάρχουν 2 τεχνολογίες: η συμβατική τεχνολογία της έμμεσης καύσης με αερολέβητα καθώς και η τεχνολογία της άμεσης καύσης όπου λειτουργεί μόνο με αέριο καύσιμο και επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας 30% σε σχέση με την τεχνολογία της έμμεσης καύσης. Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης απολαμβάνει 30% μείωση του λειτουργικού του κόστους λόγω της τεχνολογίας και επιπλέον 40% λόγω της ανταγωνιστικότητας του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου κίνησης.

Οι θάλαμοι φυσικού αερίου έχουν κόστος αντίστοιχο με τους θαλάμους πετρελαίου κίνησης ίδιας τεχνολογίας (έμμεσης καύσης), εφόσον ενδιαφέρεστε για νέα εγκατάσταση.  Για υφιστάμενες εγκαταστάσεις, δηλαδή θαλάμους με καυστήρα πετρελαίου απαιτείται αλλαγή του καυστήρα με τον αντίστοιχο του φυσικού αερίου καθώς και κάποιες αλλαγές στο υφιστάμενο χειριστήριο. Οι θάλαμοι βαφής είναι ταχύτεροι στη λειτουργία τους με αποτέλεσμα να αυξάνει την παραγωγικότητα της επιχείρησής σας (περισσότερες βαφές αυτοκινήτων την ημέρα). Επίσης, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση και στο ηλεκτρικό ρεύμα καθώς το μοτέρ τροφοδοσίας αέρα λειτουργεί μικρότερο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, οι τυπικές χρήσεις του φυσικού αερίου προσφέρουν εξίσου σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

Θέρμανση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυσικό αέριο και για τη θέρμανση των χώρων σας. Η θέρμανση μπορεί να γίνει :

–  Με συσκευές ακτινοβολίας, που είναι πολύ αποδοτικές για θέρμανση χώρων με μεγάλο ύψος.

–  Με αερόθερμα φυσικού αερίου (αυτόνομες συσκευές που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, παράγουν ζεστό αέρα ενώ τα καυσαέρια απάγονται με οριζόντια απαγωγή καυσαερίων στον εξωτερικό χώρο – χωρίς καπνοδόχο).

–  Με αερολέβητα καύσης φυσικού αερίου – αεραγωγούς (η θέρμανση με αέρα γίνεται σε συνδυασμό με τον εξαερισμό του χώρου).

 

Ζεστό νερό
Με το φυσικό αέριο έχετε πάντα άφθονο ζεστό νερό, μόλις το θελήσετε, χωρίς να περιμένετε! Χρησιμοποιώντας boiler φυσικού αερίου, κατάλληλης τεχνολογίας για κάθε περίπτωση (ταχυθερμοσίφωνας, θερμοσίφωνας αποθήκευσης) έχετε άμεσα ζεστό νερό με το άνοιγμα της βρύσης, καλύπτοντας την ποσότητα που χρειάζεστε και χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

 

Τα οικονομικά οφέλη της χρήσης φυσικού αερίου στην επιχείρησή σας
–  Έναντι του πετρελαίου κίνησης
Οικονομία:
Το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης.

Ακόμα, η τέλεια καύση του φυσικού αερίου αυξάνει το βαθμό απόδοσης των συσκευών μειώνοντας και άλλο το κόστος του καυσίμου.

Παραγωγικότητα:
Αύξηση της παραγωγικότητας μέχρι και 50% λόγω της ταχύτερης λειτουργίας.

Ποιότητα ψησίματος :
Καλύτερη ποιότητα ψησίματος, ιδιαίτερα στους θαλάμους άμεσης καύσης, αφού αυξάνει τη θερμοκρασία πιο γρήγορα και βοηθάει να ψήνεται καλύτερα το χρώμα μέχρι και τη λαμαρίνα και όχι μόνο στην επιφάνεια, και είναι άμεσα παραδοτέο το όχημα.

Ευκολία – Άνεση:
Το φυσικό αέριο προσφέρει αφάνταστη ευκολία καθώς:
– δε χρειάζεται αποθήκευση, είναι διαθέσιμο κάθε στιγμή μέσα από το δίκτυο
– δε χρειάζεται να το παραγγείλετε ή να είστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του
η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια και πληρώνετε μόνο όσο καταναλώνετε και πάντα μετά την κατανάλωση.

Διάρκεια ζωής εξοπλισμού :
Ο εξοπλισμός έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όταν λειτουργεί με φυσικό αέριο, διότι δεν υπάρχουν κατάλοιπα καύσης, και έτσι απαιτείται λιγότερη συντήρηση.

 

–  Έναντι του ηλεκτρικού ρεύματος

Οικονομία:
Το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

–  Φιλικότητα προς το περιβάλλον
Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει