Το τηλέφωνο που σε «ειδοποιεί» όταν σπαταλάς νερό!

Τηλέφωνο μπάνιου για μειωμένη κατανάλωση νερού (video)

Όταν κάνουμε ντους, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού. Πράγματι, όταν στεκόμαστε κάτω από αυτό το έντονο, καυτό ρεύμα νερού καταναλώνουμε μεγάλα ποσά νερού και ενέργειας.

 

Η ομάδα πίσω από την τεχνολογία Hydrao έχει ως στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποίησης γύρω από αυτούς τους σημαντικούς πόρους, γι αυτό και σχεδίασε ένα «τηλέφωνο» μπάνιου εξοπλισμένο με φώτα LED που αλλάζουν χρώμα όταν αφήνετε παραπάνω από ότι χρειάζεται ανοιχτό το νερό.
Το Hydrao έχει σχεδιαστεί για να βιδώνει σε οποιοδήποτε σωλήνα ντους και είναι εξοπλισμένο με ένα φως LED που τροφοδοτείται από το νερό που ρέει μέσα από αυτό, με αποτέλεσμα να μην εμπλέκονται πουθενά στο σύστημα οι μπαταρίες. Ξεκινά όντας πράσινο όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το ντους, στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε μπλε κάθε φορά που καταναλώνονται 10 λίτρα νερού, γίνεται πορτοκαλί τη στιγμή που η χρήση φτάνει στα 30 λίτρα και αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα όταν έχετε χρησιμοποιήσει 50 λίτρα.
Συνδέεται επίσης με μία εφαρμογή σε smartphone μέσω Bluetooth, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ατομικό προφίλ για ντους και να παρακολουθούν τη συνολική χρήση του νερού, να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις χρώματος και να θέτουν στόχους εξοικονόμησης νερού. Μετά την ανάδειξη της συσκευής στην CES πέρσι, το Hydrao βγήκε στην αγορά στην τιμή των 100 δολαρίων.

Δείτε στο βίντεο πώς ακριβώς λειτουργεί.

 

«Ξεχνιέσαι» στο μπάνιο – χάνεις τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού; Το τηλέφωνο που σε «ειδοποιεί» !
Γλιτώνεις χρήματα  Κερδίζεις χαλάρωση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει