Τριήμερο αφιερωμένο στις «έξυπνες» πόλεις

Τριήμερο αφιερωμένο στις «έξυπνες» πόλεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις «έξυπνες πόλεις» και το επιχειρείν προγραμματίζει για τις 15-17 Ιουνίου ο Δήμος Κηφισιάς.

Ο Δήμος καλεί εταιρίες από την Ελλάδα και το Ισραήλ προκειμένου να επιδείξουν σε ειδικά διαμορφωμένους digital χώρους τις καινοτόμες υπηρεσίες τους που «χτίζουν» έξυπνες (και διαδραστικές) πόλεις!

Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες άλλωστε έχουν ήδη ανοίξει τον δρόμο: Το «έξυπνο» παγκάκι -σημείο ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο- είναι ενεργειακά αυτόνομο μέσω ηλιακών κυψελών, δίνοντας την δυνατότητα ηλεκτρικής παροχής για φόρτιση μπαταριών ή και τροφοδοσία υπολογιστών. Άμεσα εξυπηρετεί όσους χρειάζονται ασύρματη ψηφιακή επικοινωνία. Οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στο οδικό δίκτυο και πιθανές καθυστερήσεις δίνοντας επίσης τη δυνατότητα φόρτισης κινητών και tablet όπως και την χρήση δωρεάν Wi-Fi. Όσο για το «5G», οι ειδικοί μιλούν για πραγματική επανάσταση αναφερόμενοι σε αυτή την νέας γενιάς τεχνολογία ασύρματου δικτύου.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Κέντρο Γαία) θα συμμετέχουν ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική Αυτοδιοίκηση και τον χώρο των επιχειρήσεων. Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba και ο διευθύνων σύμβουλος, ειδικός σε θέματα Smart City Uri Ben Ari. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στον ιστότοπο sckifissia.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει