9 Λόγοι για να βάλετε φυσικό αέριο στο σπίτι σας

9 Λόγοι για να βάλετε φυσικό αέριο στο σπίτι σας

Το φυσικό αέριο είναι η πιο οικονομική και καθαρή πηγή ενέργειας. Εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν την αυτονομία και την οικονομία που παρέχει το φυσικό αέριο. Εμείς, σας έχουμε 9 λόγους για να το προτιμήσετε και εσείς μέσα στο σπίτι σας.

Θέρμανση: Με το φυσικό αέριο μπορείτε να έχετε θέρμανση σε όλο το σπίτι με απόλυτο έλεγχο και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε περιττές σπατάλες.

Μαγείρεμα: Το φυσικό αέριο βοηθάει στην επίτευξη της θερμοκρασίας που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επίσης αν χρειαστεί να κάνετε μπάρμπεκιου τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολα, οικονομικά και με απόλυτη ασφάλεια.

Μπάνιο: Από τη στιγμή που θα βάλετε φυσικό αέριο δεν θα χρειαστεί ξανά να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό. Θα έχετε πάντα ζεστό νερό όποτε και αν το χρειαστείτε.

Σταθερή παροχή: Με το φυσικό αέριο δεν εξαρτάστε από κανέναν και το δίκτυό σας είναι πάντα συνεχές. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να διακοπεί η παροχή είναι για λόγους ασφαλείας (π.χ. πυρκαγιά).  Το μόνο σίγουρο είναι πως η παροχή δεν θα σταματήσει ποτέ λόγω κακοκαιρίας ή υπερφόρτωσης.

Τέλος στις οσμές: Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του φυσικού αερίου είναι πως είναι εντελώς άοσμο, αθόρυβο και καθόλου ρυπογόνο. Βοηθάει επίσης, στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και δεν περιέχει ενώσεις θείου που προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

Αυτονομία: Η εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι απλή και μάλιστα, ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να το τοποθετήσει στο διαμέρισμά του χωρίς απαραίτητα να γίνει εγκατάσταση σε όλη την πολυκατοικία.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών: Οι συσκευές και ο εξοπλισμός συντηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με υψηλότερη απόδοση και μικρότερο κόστος συντήρησης. Αυτό συμβαίνει λόγω της καθαρής καύσης του αερίου.

Οικονομία: Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του φυσικού αερίου είναι η οικονομία που γίνεται σε κάθε νοικοκυριό. Με το φυσικό αέριο δεν χρειάζεται να προπληρώσετε κάποια ποσότητα (κάτι που συμβαίνει με το πετρέλαιο). Το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ο καταναλωτής εξοικονομεί αρκετά χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Εξοικονόμηση χώρου: Με την τοποθέτηση φυσικού αερίου γίνεται και εξοικονόμηση χώρου καθώς δεν απαιτείται δέσμευση χώρου για να μπει δεξαμενή πετρελαίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει