Ενεργειακά τζάμια για «τζάμι» θερμομόνωση 4χ4!

Η επιλογή τοποθέτησης ενεργειακών τζαμιών είναι value for money αν θέλεις να έχεις 4 φορές πιο δυνατή θερμομόνωση στο χώρο σου.

Eco friendly και άθραυστοι, οι υαλοπίνακες σου εξασφαλίζουν τέσσερις φορές καλύτερη θερμομόνωση από τα κλασικά τζάμια και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία!

Η θερμομόνωση είναι η αρχή και το τέλος για εσένα που δεν θέλεις να έχεις απώλεια ενέργειας, αλλά και να μην αδειάζει –χωρίς λόγο- η τσέπη σου είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι. Η επιλογή τοποθέτησης ενεργειακών τζαμιών (διάβασε περισσότερα εδώ και εδώ) είναι value for money (που λέμε και στο χωριό), αν θέλεις να έχεις 4 φορές πιο δυνατή θερμομόνωση στο χώρο σου.

Πάμε να δούμε τι σου προσφέρουν!

Οι υαλοπίνακες της κατηγορίας triplex διαθέτουν μεμβράνη που τους κάνει άθραυστους!

H λέξη «triplex» πολύ συχνά συγχέεται με τα τριπλά τζάμια. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την εμπορική ονομασία για το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μια μεμβράνη. Η μεμβράνη αυτή μπορεί να είναι διάφανη, ημιδιάφανη, ή και έγχρωμη. Η συνένωση αυτή αυξάνει την αντοχή του υαλοπίνακα στα χτυπήματα, αλλά ακόμα και αν το χτύπημα είναι τόσο ισχυρό ώστε να προκαλέσει θραύση, το τζάμι δεν καταρρέει γιατί συγκρατείται από την μεμβράνη!

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες (Low-e) προσφέρουν έως και τέσσερις φορές καλύτερη θερμομόνωση σε σχέση με τα απλά τζάμια!

Η χρήση των low-e τζαμιών γίνεται κυρίως σε οικίες και γραφεία, όπου η δαπάνη ψύξης και θέρμανσης παίζει σημαντικό ρόλο. Επειδή τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων από τις απώλειες των κτιρίων, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες αποτελούν ένα «όπλο πρώτης γραμμής» στη μάχη αυτή.

Ενεργειακή τζαμάρια σε σπίτι με θέα θάλασσα και βουνό
Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες (Low-e) προσφέρουν έως και τέσσερις φορές καλύτερη θερμομόνωση σε σχέση με τα απλά τζάμια!

Τα οφέλη είναι τεράστια, με σημαντικότερο, όπως είπαμε προηγουμένως, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου σε θέρμανση και ψύξη. Σε αυτή τη κατηγορία υαλοπινάκων εστιάζεται σήμερα το ενδιαφέρον αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Οι υαλοπίνακες αντανακλούν την βλαβερή για την υγεία υπεριώδη ακτινοβολία!

Οι πολυστρωματικοί (laminated) υαλοπίνακες, με ειδική αντί-UV μεμβράνη PVB, μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση μέχρι και του 99,6% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ο ενεργειακός υαλοπίνακας είναι οικολογικός και 100% ανακυκλώσιμος!

Ο ενεργειακός υαλοπίνακας είναι το πλέον οικολογικό υλικό αφού κατά την παραγωγική του διαδικασία, απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα 25kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m², την ώρα που τοποθετημένο σε ένα κτίριο δύναται να εξοικονομήσει έως και 120kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m² ετησίως. Επιπλέον, ανακυκλώνεται 100%!

Εσύ θέλεις να έχεις ισχυρή επί 4 θερμομόνωση στο χώρο σου και να μη σκορπάς τα χρήματά σου χωρίς λόγο; Στην αγορά θα βρεις ποικιλία επιλογών. Ποια τζάμια θα επιλέξεις;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει