Θέρμανση με air condition χωρίς να ξοδέψεις τα μαλλιοκέφαλά σου

Για μία ακόμη χρονιά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παίρνει την ανιούσα κι εσύ απορείς πώς θα βγάλεις πάλι το χειμώνα. Η λύση είναι απλή και, πιθανότατα, βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι σου.

Το κλιματιστικό σου μπορεί να σου χαρίσει τη ζεστασιά που θέλεις, χωρίς να σε επιβαρύνει με υπέρογκα ποσά στον λογαριασμό ρεύματος. Ρύθμισέ το στους 21-23 βαθμούς για να έχεις την οικονομικότερη δυνατή λειτουργία χωρίς να ξηραίνεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, τα κλιματιστικά τύπου inverter κάνουν μεγάλη οικονομία, παράγοντας θερμική ενέργεια 3 με 4 φορές παραπάνω από ένα κοινό αερόθερμο, καίγοντας το ίδιο ρεύμα. Αυτό που κάνουν τα Inverter είναι να προσαρμόζουν τον τρόπο λειτουργίας τους στη θερμοκρασία που επικρατεί στον χώρο. Έτσι, παραμένουν ενεργοποιημένα ακόμη και όταν έχουν επιτευχθεί οι επιθυμητές συνθήκες για να τις διατηρήσουν, καταναλώνοντας ωστόσο πολύ λιγότερο ρεύμα σε αυτή την περίπτωση. Οι τιμές των κλιματιστικών Inverter ξεκινούν από τα 250 ευρώ περίπου, χωρίς το κόστος εγκατάστασης.

Γλιτώνεις λεφτά από την απομόνωση των χώρων

Τα κλιματιστικά σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις αυτονομία σε κάθε χώρο. Τουτέστιν, δεν χρειάζεται να καις το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν δηλαδή περνάς περισσότερες ώρες στους κεντρικούς χώρους του σπιτιού σου. Επιπλέον, η εξοικονόμηση με τη χρήση κλιματιστικού φτάνει τουλάχιστον το 50% στις δαπάνες θέρμανσης έναντι του πετρελαίου. Σε συμφέρει, λοιπόν, πολύ περισσότερο από την κεντρική θέρμανση μιας πολυκατοικίας.
Με σωστή συντήρηση, δουλεύει «ρολόι»

Η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός του κλιματιστικού σας σάς διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του, χωρίς κοστοβόρες βλάβες. Ένας τυπικός καθαρισμός του κλιματιστικού σας από κάποιον ειδικό δεν θα σας κοστίσει πάνω από 60-70 ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό των φίλτρων αέρα της εσωτερικής μονάδας, στα οποία συσσωρεύεται σκόνη. Αφαιρούνται εύκολα, πλένονται με νερό και επανατοποθετούνται γρήγορα. Τα φραγμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση της συσκευής και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει