Αλλάξτε μια συνήθεια και γλιτώστε λεφτά!

Μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά, στο τραπεζικό σας υπόλοιπο. Δεν είναι απαραίτητο να πιεστείτε κάνοντας και τις 7 αλλαγές ταυτόχρονα.

 

Δείτε τι από τα πιο πάνω ταιριάζει σε εσάς ή θα μπορούσατε να αλλάξετε από την ρουτίνα σας. Μετρήστε το αποτέλεσμα (σε όλους τους παράγοντες μα και προφανώς σε οικονομία). Εφαρμόστε και μην αναβάλετε «από Δευτέρα» !

Ας δούμε 7 προτεινόμενες αλλαγές.

Αν σταματήσετε να πίνετε κάθε μέρα καφέ «έξω» ή κόψετε την διπλή, κάθε βδομάδα, έξοδο στο Bar-άκι. Αν ένα καθημερινός καφές κοστίζει 3.5 ευρώ (ξοδεύετε περίπου 100 ευρώ τον μήνα). Ενώ για ένα ποτάκι κάθε Παρασκευή, Σάββατο (επί 4 βδομάδες , σας κοστίζει περίπου 60-65 ευρώ). Αλλάζοντας ή περιορίζοντας στο μισό, αυτή την συνήθεια θα σας μείνουν χρήματα στην τσέπη. Ταυτόχρονα θα οδηγηθείτε σε πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Αν έληξε η συνδρομή σας στο γυμναστήριο. Βάλτε στη καθημερινή σας ρουτίνα το περπάτημα (π.χ. επιστροφή από την εργασία σας στο σπίτι). Στην Ελλάδα με τις καταπληκτικές καιρικές συνθήκες μπορούμε να περπατάμε –χωρίς δικαιολογίες- όλο τον χρόνο. Όφελος περίπου 30 ευρώ τον μήνα.

Μαζευτείτε με την παρέα στο σπίτι (εκ περιτροπής για να υπάρχει και …αλλαγή). Φάτε παρέα αφού ο καθένας φέρει και την δική του «λιχουδιά». Έτσι, γλιτώνετε τα κόστη των περιττών που όλοι καταναλώνουμε σε ένα φαγάδικο «έξω». Επιπλέον, επικοινωνούμε με τους φίλους μας σε ένα περιβάλλον απόλυτα καθορισμένο από το τι αρέσει σε εμάς και την παρέα μας.

Δανειστείτε βιβλία (από την τοπική ή δημοτική σας βιβλιοθήκη). Θα «γεμίσετε» δημιουργικά χρόνο που θα σπαταλούσατε (στη κυριολεξία) αν τον διαθέτατε π.χ. βλέπoντας TV ή …αράζοντας σε μια καφετέρια.

Ορίστε ένα άνω όριο για τα δώρα του μήνα (για γενέθλια ή γάμους φίλων και συγγενών οι οποίοι περιμένουν το δωράκι τους). Τηρήστε το.

Μοιραστείτε (δανειστείτε – δανείστε) τα εργαλεία κηπουρικής και τον εξοπλισμό με τους γείτονές σας, αντί να αγοράσετε ένα από τα πάντα (για να το έχετε απλά για 1-2 φορές που θα το χρειαστείτε)..

Καταγράψτε τα καθημερινά σας έξοδα. Πάντα μπορείτε να κάνετε βελτιωτικές αλλαγές. Πάντα στο τέλος ενός τέτοιου ελέγχου «περισσεύουν» χρήματα (που θα διαθέταμε από «συνήθεια» σε κάτι που δεν χρειάζεται πια). Αν δεν περισσέψουν σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού όπου «θα πιάσουν τόπο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει