ΔΕΗ: Δόσεις και εκπτώσεις στους διακανονισμούς οφειλών

Δόσεις και εκπτώσεις στους διακανονισμούς οφειλών από τη ΔΕΗ

Δόσεις πολλών ταχυτήτων για την εξόφληση των οφειλών ρεύματος αλλά και εκπτώσεις, αποφάσισε η ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον μεγάλο βραχνά των ληξιπρόθεσμων χρεών.

 

Το νέο σύστημα της ΔΕΗ που αντικαθιστά το τρέχων πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, προβλέπει κίνητρα ανάλογα με το ύψος του χρέους του πελάτη, ως εξής :

  • Όσοι χρωστούν ποσά μέχρι 1.000 ευρώ, θα μπορούν να διακανονίσουν το χρέος τους σε 24 δόσεις.
  • Όσοι χρωστούν από 1.000 ευρώ και πάνω, έχουν δύο δυνατότητες : Είτε να δώσουν προκαταβολή το 10% και να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 18 δόσεις. Είτε να πληρώσουν ως προκαταβολή το 20% και να διατηρήσουν την ευνοική σήμερα ρύθμιση των 36 δόσεων.
  • Όσοι χρωστούν ποσά έως 500 ευρώ, τους δίνεται το δικαίωμα να παγώσει για ένα χρόνο η οφειλή τους. Πρόκειται για την πλειοψηφία των οφειλετών, δηλαδή κοντά στο 1,2 εκατ. πελάτες. Εφόσον δε, ο πελάτης είναι συνεπής, εξοφλεί δηλαδή κανονικά τις δόσεις του, τότε θα έχει έκπτωση 10%.
  • Όσοι είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 36 δόσεων, αλλά δεν εξόφλησαν δύο δόσεις- και επομένως την έχασαν για δύο μήνες- έχουν δικαίωμα να την αποκτήσουν ξανά. Προϋπόθεση είναι να πληρώσουν μαζί με την επόμενη δόση και τα ποσά των δόσεων που δεν εξυπηρέτησαν.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει